Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po 15 rokoch na lyžiach: Je to dobrý pocit, tvrdí tenisový kráľ

Tenisový fenomén Roger Federer ukončil v septembri kariéru. A teraz si môže užívať zimu spôsobom, ktorému sa dlhé roky nevenoval. 20-násobný grandslamový víťaz priznal, že sa na lyže postavil po 15 rokoch.

24.01.2023 12:15
Roger Federer Foto:
Roger Federer počas vlaňajších pretekov Svetového pohára žien v Lenzerheide.
debata

Jeden z najúspešnejších športovcov všetkých čias miluje lyžovanie, o čom sa fanúšikovia presvedčili počas minulej sezóny Svetového pohára. 41-ročný Švajčiar vyvolal ošiaľ, keď sa nečakane objavil na pretekoch super G žien v Lenzerheide.

Na jar minulého roka sa ešte na lyže netrúfol postaviť. No teraz, štyri mesiace po skončení kariéry, sa k tomu odhodlal. Na Instagrame zverejnil video, na ktorom si užíva zasnežený kopec.

„Je to už 15 rokov. Je to veľmi dobrý pocit, byť späť na svahoch,“ napísal k videu Federer. Jeho „výkon“ okomentovala aj 82-násobná víťazka pretekov Svetového pohára Lindsey Vonnová. „Je to ako bicyklovanie,“ uviedla Američanka.

Blick sa pozrel aj na dôvody, prečo Federer nestál tak dlho na lyžiach. „Vždy je tam niekto, kto jazdí príliš rýchlo. Preto to od roku 2008 nechávam tak,“ uviedol v minulosti.

Linda, Brenda, Fruhvirtová Čítajte viac Hviezdne sestry môžeme len závidieť. Čechom patrí prítomnosť aj budúcnosť

Pred šiestimi rokmi priznal, že za tým bol aj strach v súvislosti s jeho tenisovou kariérou. „Naozaj sa bojím, že si ublížim. Len obutie ťažkých lyžiarskych topánok by bolo náročné. Moje koleno nie je zvyknuté na tento tlak,“ povedal Švajčiar.

Aj bez lyžovania musel Federer podstúpiť niekoľko operácii kolena čo ho napokon viedlo k ukončeniu úspešnej tenisovej kariéry. Vtipnú poznámku mu adresoval aj zjazdár Beat Feuz, ktorý v sobotu ukončil kariéru v Kitzbüheli. „V reprezentačnom tíme je miesto,“ napísal Feuz.

9x Sebastian Korda alebo čo by ste mali vedieť Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Od troch rokov smeroval k tomu, aby bol z neho...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #lyžovanie