Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Extenistka odkazuje Naďovi: Rozumiem taktike boja, útoku aj obrane

Nie tak dávno patrila medzi najlepšie mladé tenistky sveta. V roku 2008 to dotiahla až do semifinále juniorky vo Wimbledone.

14.04.2022 07:00 , aktualizované: 11:10
pjimage
Romana Tabak a Jaroslav Naď.
debata (67)

Romana Tabák už vymenila tenisovú raketu za politiku a je v polovici štvorročného mandátu za vládne OĽANO.

Netuctová poslankyňa, ktorá sa zviditeľnila aj zakázaným kúpaním v Tatranskom národnom parku (zaplatila za to pokutu 500 eur), sa dostala do sporu s ministrom obrany Jaroslav Naďom.

Tabák nepodporila presun systému protivzdušnej obrany S-300, ktoré napadnutej Ukrajine darovalo Slovensko. Od svojho straníckeho kolegu si za to vypočula nesúhlasné slová.

SR Bratislava Parlament NRSR Tabák Čítajte viac Poslankyňa Tabák sa hnevá: Kde je motivácia k očkovaniu?

V reakcii na ministrovu kritiku mu niekdajšia tenistka cez sociálnu sieť odkázala:

„Určite nie som odborníčka na vojenské raketové systémy. Ale ako bývalá vrcholová športovkyňa rozumiem taktike boja, útoku aj obrane,“ napísala.

Zároveň sa posťažovala na situáciu v OĽANO: „Ani ma neprekvapilo, že ste si kopol do ženy, na neúctu voči ženám som si už v OĽANO zvykla.“

Status, ktorý zverejnil aj satiristický portál Zomri (s popiskom: Romana sa nadurdila), zakončila politickým zdôvodnením so športovým záverom.

„Nezastávam si Rusko. Len sa obávam prílišnej provokácie a pevne dúfam, že SR nevystavujete riziku. Uvidíme časom, kto hrá fair play.“

Reakcia ministra obrany nenechala na seba dlho čakať. K svojim slovám pripojil fotografiu ukrajinského dievčatka, ktorému po ruskom bombovom útoku museli amputovať končatinu.

"Romana, aj Máša možno chcela byť tenistkou. Ale Putinova šialená agresia na Ukrajine jej definitívne zmenila život. Stovky detí boli zavraždené. Tisícky zranené. Milióny opustili svoje domovy.

Toto je vojna, Romana. Už 50 dní sa Ukrajinci bránia z celých síl. A vo vojne buď pomáhame brániť napadnutú krajinu a jej obyvateľov, alebo vopcháme hlavu do piesku a pozeráme sa, ako novodobý Hitler z Moskvy útočí na nevinných a vyvražďuje celé obce.

Keď prejde Ukrajinou, sme na rade my. Keby v roku 1939 neboli dovolili Hitlerovi zaútočiť na Poľsko, nebola by 2. svetová vojna. To je realita Romana Tabak, akokoľvek je to pre Teba náročné pochopiť," napísal Naď a dodal PS: Toto nie je útok na ženy a ani na úspešné slovenské predsedníctvo.

67 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #S-300 #vojna na Ukrajine #Romana Tabák