Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mohol hrať za Barcelonu či City. Teraz sa ukrýva v bunkri s tehotnou priateľkou

Devätnásťročný ukrajinský futbalista Georgij Sudakov patril medzi opory Šachtaru Doneck. Nedávno so slávnym domácim klubom predĺžil zmluvu do roku 2026.

16.03.2022 09:40
debata (11)

Ofenzívneho stredopoliara minulý rok viedol portugalský tréner Fernando Valente, ktorý v ňom videl jedného z najväčších talentov, aké kedy trénoval.

Vojenský konflikt na Ukrajine však všetko zmenil. Teraz sa futbalová nádej skrýva so svojou tehotnou priateľkou v bunkri.

“Má svoje sny, ktoré si chce splniť. Teraz však sedí niekde v kryte počas nezmyselnej vojny.

Plačem za tento pár a za všetkých mladých hráčov a priateľov, ktorých som na Ukrajine zanechal.

V krajine, ktorá mi posledné dva roky prinášala šťastie,“ uviedol 62-ročný Fernando Valente na sociálnych sieťach, cituje ho anglická verzia španielskeho denníka Marca.

Mircea Lucescu Čítajte aj Bude to dlhý boj a bez víťaza. Tréner Dynama Kyjev sa zastal Rusov

Portugalčan pôsobil na lavičke v Šachtare Doneck dva roky. S klubom vyhral ligový titul a triumfoval aj v ukrajinskom superpohári. Pred vojnou však ušiel domov.

O Sudakovovi tvrdí, že má obrovský potenciál. Jeho výkon si všimol aj reprezentačný tréner Andrij Ševčenko, ktorý ho nominoval na ME 2021. Púť ukrajinských futbalistov skončila až vo štvrťfinále, keď podľahli Anglicku 0:4.

Pred ruskou inváziou stihol mladý futbalista odohrať za klub 10 zápasov, v ktorých strelil štyri góly.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Giorgi Sudakov✨ (@sudakov_11)

“Sudakov má obrovský potenciál. Mohol by hrať za FC Barcelona alebo Manchester City. Je to najväčší talent, akého som trénoval. Mal som s ním jedno z najsilnejších spojení.

V telefóne mám jeho fotografiu s priateľkou. Sú tam takí šťastní. Nedávno mi poslal ďalšiu fotku, na ktorej uviazli v bunkri. Vždy, keď ju vidím, oči sa mi naplnia slzami,“ dodal Valente pre Marcu.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Šachtar Doneck #Fernando Valente #Georgij Sudakov