Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kedy sa vydá za Slováka? Škrú ju ešte triky Rusiek? Švajčiari spovedali Bencicovú

O svojej láske k Slovensku hovorí často a rada. Aj keď narodila vo švajčiarskom Flawile, spod Tatier pochádzajú jej rodičia i kondičný tréner a priateľ v jednej osobe Martin Hromkovič. Tenistka Belinda Bencicová poskytla počas dvojdňového pobytu v Zürichu rozhovor denníku Blick.

09.12.2021 18:19
Belinda Bencicová Foto:
Belinda Bencicová s kondičným trénerom a priateľom Martinom Hromkovičom po zisku olympijského zlata v Tokiu.
debata (5)

Vrátila sa v ňom k vydarenej uplynulej sezóne, počas ktorej si na olympiáde v Tokiu vybojovala zlato vo dvojhre a striebro vo štvorhre.

Aj vďaka týmto úspechom by sa už v nedeľu mohla stať v rodnej krajine Športovkyňou roka. Také ocenenie by podľa nej bolo pekné, ale upozorňuje, že nie je jedinou olympijskou víťazkou zo Švajčiarska.

Očarujúca Belinda Bencicová Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Belinda Bencicová.

„Nikto nečakal, že v Tokiu vyhrám, bola to najlepšia vec v mojej kariére. Splnila som si veľký sen, upokojuje ma to a dodáva veľa sebavedomia. Ale mám aj iné sny, na ktoré sa teším,“ uviedla.

So svojím rokom je spokojná. „Nemôžem povedať veľa negatívneho. Samozrejme, začiatok mohol byť lepší. Ale vždy existujú vzostupy a pády. Nikdy to nebude skvelé počas celej sezóny.“

Nevyhla sa ani kontroverznej situácii. Švajčiarky v novembri prehrali vo finále Pohára Billie Jean Kingovej v Prahe s Ruskami. Zo strany zdolaného družstva prišli obvinenia z nečestného správania.

Billie Jean King Cup Čítajte viac Švajčiari hovoria o ruskom podvode. Naučte sa prehrávať, odkazujú šampiónky

Na pripomenutie: dvadsať minút pred druhým zápasom poslal kapitán Igor Andrejev na dvorec proti Bencicovej namiesto pôvodne nominovanej jednotky Anastasie Pavľučenkovovej (Rusi to odôvodnili zranením kolena) Ľudmilu Samsonovovú, ktorá zvíťazila.

Pre Bencicovú išlo o prvú prehru na finálovom turnaji, Samsonovovej podľahla tretíkrát v roku. Z trofeje sa tešili Rusky.

Dostala otázku, či je aj po mesiaci kvôli týmto trikom frustrovaná. Reagovala slovami, že finálovú skúsenosť považuje za trpkú a spolu s tímom takýto ťah súpera nečakali.

Belinda Bencicová Čítajte viac Slováci mi často píšu, že som aj ich. Kúsok môjho zlata patrí vám

"Boli sme takí sklamaní, že sme si ani neuvedomili, aký obrovský úspech sme dosiahli postupom do finále. Ale po čase sa radosť vrátila.

Predovšetkým to bol len začiatok, ani jedna z nás nie je na konci kariéry. Keď nabudúce zdoláme Rusko – bude to najlepšia odpoveď!" nepochybuje.

S priateľom Martinom, bývalým futbalistom, onedlho zamieria na dovolenku do Dubaja.

Strávia tam aj Vianoce a potom ju čaká aklimatizácia v Austrálii pred úvodným grandslamovým turnajom novej sezóny.

Zaľúbený pár Bencicová-Hromkovič na dovolenke Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Belinda Benčičová.

Slovenského partnera sa týkala aj priama posledná otázka: „Kedy sa zaňho vydáte?“

„Ktovie, čo prinesie budúcnosť, no zatiaľ sa nič neplánuje,“ odpovedala Bencicová a doplnila, že partner má po ukončení štúdia na ňu viac času.

„Na cestách sme boli takmer desať mesiacov, doma v Bratislave len občas. Martin tam pracuje vo svojej posilňovni, kde sa ako kondičný tréner venuje futbalistom, hokejistom a iným športovcov,“ dodala 24-ročná tenistka.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Belinda Bencicová