Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Maguire je vinný. Som bohatý, zaplatím vám, mal povedať po bitke na polícii

Anglickému futbalistovi Harrymu Maguireovi vymeral grécky súd 21-mesačný podmienečný trest. Uznal ho vinným z napadnutia a pokusu o úplatok policajta v súvislosti s bitkou na ostrove Mykonos.

25.08.2020 19:55 , aktualizované: 20:06
Harry Maguire Foto: ,
Harry Maguire opúšťa súd na gréckom ostrove Syros v sobotu 22. augusta.
debata

Reprezentant Albiónu sa na utorňajšom súde na susednom ostrove Syros nezúčastnil. Po sobotňajšej výpovedi ho prepustili na slobodu a mohol opustiť Grécko. Proti verdiktu sa plánuje odvolať.

„Zostávam silný a presvedčený o svojej nevine v tejto kauze,“ vyhlásil Maguire podľa BBC. V utorok sa objavil v nominácii Anglicka na septembrové duely Ligy národov, po verdikte gréckeho súdu ho vyradili.

Vinní sú podľa súdu aj ďalší dvaja aktéri incidentu – Maguireho brat Joe a Christopher Sharman dostali zhodne podmienečné 13-mesačné tresty.

Manchester United sa v reakcii sťažuje, že obhajcovia futbalistu mali minimálny čas na prípravu. Tamojšia prokuratúra totiž obvinenia a dôkazy predložila údajne iba krátko pred začiatkom pojednávania.

Podľa futbalistovho obhajcu mali Maguire spolu s bratom a kamarátom na ostrove Mykonos konflikt s dvojicou Albáncov, ktorí hráčovej sestre Daisy pichli injekciou do ramena látku a zamdlela. Po tomto incidente sa vraj rozpútala bitka.

Roztržka nastala aj medzi zadržanou trojicou a tamojšími policajtmi. Jeden z nich mal napríklad Maguirovi kopnúť do nohy a povedať mu, že jeho kariéra sa skončila.

Štátny zástupca má však na vec odlišný pohľad. Malo ísť o pokus o podplácanie.

„Viete, kto som? Kapitán Manchestru United, som veľmi bohatý, môžem vám dať peniaze. Zaplatiť vám. Prosím, pustite nás,“ mal hovoriť po zatknutí Maguire.

„Na základe toho, spolu s množstvom dôkazov vyvracajúcich obvinenie, sa právny tím Harryho Maguirea proti rozsudku odvolá,“ citovala agentúra AP zo stanoviska United.

Vlani sa stal Angličan najdrahším obrancom na svete, keď z Leicestru City prestúpil do Manchestru United za 80 miliónov libier.

Najbohatší futbalisti planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Paul Pogba - 85 miliónov dolárov.
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Harry Maguire