Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V šatni je cítiť alkohol, mal si vypočuť extréner Realu. Najlepšie párty mal Ronaldo

Fabio Capello patrí medzi výrazné trénerské postavy svetového futbalu. Taliansky odborník v poslednej dekáde viedol reprezentácie Anglicka a Ruska, predtým aj viacero európskych veľkoklubov.

23.05.2020 07:22
David Beckham, Luis Figo, Ronaldo, Zinedine... Foto: ,
Hviezdy Realu Madrid v decembri 2004. Zľava David Beckham, Luis Figo, Ronaldo, Zinedine Zidane a Raúl.
debata

V druhom angažmáne v Reale Madrid v rokoch 2006 – 2007 patril medzi jeho zverencov legendárny brazílsky útočník Ronaldo. O polročnej skúsenosti s ním porozprával pre Sky Sports.

Najviac problémov

„Bol to najväčší talent, aký som kedy viedol. Zároveň to však bol hráč, ktorý mi v šatni spôsoboval najviac problémov. Organizoval párty a podobne. Ruud van Nistelrooy mi raz povedal: ‚Tréner, v šatni je cítiť alkohol.‘ Ronaldo potom odišiel do Milána a my sme začali vyhrávať. Ak sa však rozprávame len o talente, bol jednoznačne najlepší. Nepochybne,“ uviedol Capello.

Van Nistelrooy na Twitteri poprel slová o alkohole v šatni. „Tento tím od prvého dňa ukazoval maximálnu profesionalitu,“ napísal Holanďan.

Tréner Realu Fabio Capello so zverencami... Foto: SITA/AP, ANDRIY LUKATSKY
Fabio Capello, Ronaldo, David Beckham Tréner Realu Fabio Capello so zverencami Ronaldom a Davidom Beckhamom v decembri 2006.

Sám Ronaldo sa pochválil, že jeho večierky boli najlepšie v Madride. Legendárny futbalista bol za každú zábavu, z čoho mal radosť aj bulvár.

Do Madridu prestúpil po zisku titulu majstra sveta v roku 2002. V Reale získal dva ligové tituly a stal sa kráľom strelcov, v jeho drese odohral 177 zápasov, zaznamenal 104 gólov.

Ranné tréningy im nevoňali

Jeho spoluhráč a krajan Roberto Carlos tvrdí, že predchádzajúcemu trénerovi Vicentemu del Bosquemu navrhol, aby nechal hráčov trénovať v pondelok popoludní a v utorok, pretože sa stále zotavovali z víkendových žú­rov.

Vtedajší člen Galácticos Luis Figo to popiera: "Nepamätám si, že by som pod Bosquem trénoval popoludní. Roberto je môj priateľ a musíte ho milovať takého, aký je.

Ronaldo, David Beckham a Roberto Carlos na... Foto: SITA/AP, PAUL WHITE
Ronaldo, David Beckham, Roberto Carlos Ronaldo, David Beckham a Roberto Carlos na tréningu Realu v novembri 2005.

Podľa Brazílčana za krátkym angažmánom jedného z trénerov Josého Antonia Camacha je fakt, že hráčom naordinoval tréning o siedmej ráno.

Carlos tiež spomínal na stretnutie Zinedina Zidana, Figa a Davida Beckhama v letiskovom salóniku v Madride po zápasoch, kde hráči čakali na svoje súkromné lietadlá. Mali ich využívať napriek tomu, že mali len deň voľna.

„Nech zostane pri svojom pohľade, ja si budem stáť za tým mojím,“ reagoval Figo na Carlosove slová.

TOP 10 najhorších prestupov všetkých čias Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Paul Gascoigne z Newcastlu do Tottenhamu v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Ronaldo Luis Nazario de Lima