Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dopujú všetci. A ženám by som zakázal šoférovať, šokuje Aršavin

Na majstrovstvách Európy 2008 zažiaril tak, že sa oňho rozpútal boj. Vyhral ho londýnsky Arsenal. V jeho drese strelil Liverpoolu štyri góly. Neupútal len futbalovým majstrovstvom, z Andreja Aršavina sa vykľula aj kontroverzná postava.

20.04.2020 14:06
Andrej Aršavin Foto: ,
Andrej Aršavin v drese Petrohradu v septembri 2013.
debata (8)

Bývalý stredopoliar Arsenalu sa viackrát riadil heslom čo na srdci, to na jazyku, za čo sa veľakrát dostal do problémov.

Pamätný škandál sa odohral pred dvoma rokmi, keď Aršavin odchádzal zo striptízového klubu v Petrohrade v spoločnosti mladých žien. Pod zjavným vplyvom alkoholu sa rozhodol, že sa prevezie – na koni. O chvíľu ho dostihla polícia.

Najnovšie vzbudil rozruch svojou autobiografiou s názvom 555 otázok a odpovedí o ženách, peniazoch, politike a futbale. V knihe je niekoľko netradičných pasáží, na ktoré upozornil denník Marca.

„Ženy a muži sú úplne odlišné bytosti. Keby som mal na to právomoc, ženám by som zakázal viesť motorové vozidlá a vzal by som im vodičské preukazy. Urobil by som to hneď,“ šokoval súčasný šéf mládežníckej futbalovej akadémie v rodnom Petrohrade.

Ďalšou témou, ktorej sa v knihe venuje, je doping v športe – predovšetkým v spojitosti s Ruskom. „Myslím si, že doping je vo všetkých individuálnych športoch: bez neho to jednoducho nejde. V plaveckom športe, lyžovaní a cyklistike podľa mňa dopujú všetci,“ napísal tridsaťosemročný Aršavin.

Kariéru ukončil v roku 2018 v kazašskom Kajrate Almaty.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Aršavin #ruský doping