Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Ronaldo hotely na nemocnice nepremení. Hoax rozšíril jeho bývalý švagor

Správa španielskeho denníka Marca, že portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa rozhodol rodnej krajine pomôcť v boji s koronavírusom premenením svojho reťazca hotelov na nemocnice, sa napokon ukázala ako nepravdivá.

15.03.2020 14:15 , aktualizované: 18:52
debata
Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP, Cafaro
Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo.

Rozšíril ju totiž bývalý švagor kanoniera Juventusu Turín Edgar Caires a neskôr ju sám aj dementoval.

Podľa bývalého manžela Ronaldovej sestry Elmy mal útočník v úmysle platiť zo svojho kompletný personál nemocnice vrátane lekárov. Tridsaťpäťročný útočník už skôr prostredníctvom svojho instagramu vyzval fanúšikov, aby sa riadili odporúčaniami Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom.

„Nie je nič dôležitejšie ako ľudský život. Súčasná situácia si vyžaduje našu úplnú pozornosť. Prihováram sa k vám ako syn, otec a človek, ktorý je z týchto udalostí znepokojený,“ uviedol Ronaldo, ktorý je stále v izolácii na Madeire. Na rodný ostrov odletel za svojou mamou, ktorá nedávno utrpela mozgovú porážku. V krajine sa rozhodol zostať po tom, ako sa nákaza potvrdila u jeho spoluhráča Danieleho Ruganiho.

V Portugalsku hlásili k nedeli k 15.00 SEČ 169 infikovaných a žiadnu obeť. Celosvetovo evidujú vyše 156.000 prípadov, dosiaľ vírusu podľahlo 5833 ľudí.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Cristiano Ronaldo (@cristiano),

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Cristiano Ronaldo #koronavírus