Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Neďaleko Bratislavy natrafil na medveďa. Brankár Leverkusenu utekal na plný plyn

Brankár nemeckého futbalového klubu Bayer Leverkusen Lukáš Hradecký v sebe prednedávnom objavil aj kvality solídneho šprintéra.

15.07.2019 22:56
debata (1)
Lukáš Hradecký v drese Leverkusenu. Foto: SITA/AP, Martin Meissner
Lukáš Hradecký Lukáš Hradecký v drese Leverkusenu.

Nie však na zelenom trávniku, ale v slovenských lesoch neďaleko rodnej Bratislavy. Pri naberaní kondície pred novou sezónou 2019/2020 natrafil na medveďa.

„Pred niekoľkými dňami som sa presvedčil, že dokážem bežať naozaj rýchlo. Bol som sám v lese neďaleko mesta, keď som zrazu asi 100 metrov od seba zbadal medveďa. Utekal som tri-štyri minúty na plný plyn,“ povedal brankár fínskej reprezentácie pre periodikum Bild am Sonntag.

Dvadsaťdeväťročný Hradecký sa narodil v slovenskej metropole. Keď mal jeden rok, jeho otec, ktorý sa venoval volejbalu, dostal angažmán vo Fínsku. Lukáš Hradecký začínal s futbalom v TPS Turku, neskôr hrával aj za dánske kluby Esbjerg a Bröndby Kodaň.

Pred vlaňajším príchodom k „farmaceutom“ do Leverkusenu pôsobil tri sezóny v Eintrachte Frankfurt. Na jeseň 2015 sa v drese Fínska predstavil na Slovensku v medzištátnom prípravnom zápase v Žiline, v ktorom zverenci vtedajšieho trénera tímu SR Jána Kozáka zvíťazili 2:1.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayer Leverkusen #Lukas Hradecký