Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bitka po údajnom znásilnení. Neymara natočila kamera

Brazílska futbalová hviezda Neymar neprežíva práve najlepšie obdobie. Dvadsaťsedemročný útočník prišiel kvôli zraneniu členka o účasť na Copa América a navyše má problémy so zákonom.

07.06.2019 10:08
debata (9)
Brazílska futbalová hviezda Neymar. Foto: SITA/AP, Felipe Dana
Neymar Brazílska futbalová hviezda Neymar.

Minulý týždeň ho modelka Najila Trindadeová obvinila zo znásilnenia. Neymar obvinenia poprel a dokonca na svojom instagrame zverejnil komunikáciu s danou osobou, vrátane erotických fotiek.

Brazílska televízia Record však zverejnila video z parížskej hotelovej izby, ktoré zachytáva Neymara so ženou. Ich fyzická konfrontácia mala predchádzať znásilneniu, o ktorom hovorí Trindadeová.

Tá tvrdí, že Neymar jej zaplatil letenku z Brazílie a zarezervoval hotel v Paríži. Podľa nej však prišiel za ňou na izbu opitý, po krátkom rozhovore začal byť agresívny a násilím ju donútil k pohlavnému styku.

V policajnej správe sa uvádza, že žena sa po dvoch dňoch vrátila do Brazílie, incident neoznámila francúzskym úradom, pretože utrpela emocionálny šok a mala v cudzej krajine strach.

„Bol to vzťah muža a ženy medzi štyrmi stenami, pričom na druhý deň sme spolu normálne komunikovali a vymieňali si správy. Obvinenie zo znásilnenia bolo pre mňa šokom. Každý, kto ma pozná, vie, že môj charakter a svedomie by mi nedovolili niečo také spraviť.“

„Bola to pasca nastražená na moju osobu a zároveň poučenie do budúcnosti. Táto kauza ranila nielen mňa, ale celú moju rodinu. Verím, že si vyšetrovatelia prečítajú celú konverzáciu a uvidia, ako to celé naozaj bolo,“ tvrdí Neymar.

Polícia už informovala, že videom sa bude zaoberať. Isté je, že Neymara čaká horúce leto. Za zverejnenie vzájomnej komunikácie a fotografií medzi ním a Trindadeovou mu tiež hrozí trest. Urobila tak totiž bez súhlasu druhej strany a v súčasnosti čelí vyšetrovaniu aj za porušenie práva na súkromie.

„Všetko sme vysvetlili a som presvedčená, že sme spravili všetko pre dokázanie neviny môjho klienta,“ povedala podľa agentúry AFP Neymarova advokátka Maira Freitová. Podľa brazílskych zákonov mu hrozí v tomto prípade väzenie až na päť rokov.

VIDEO: Záznam z hotelovej izby
9 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Neymar #znásilnenie