Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga (SR)

03.03.2024 o 17:00

HKM Zvolen
3 : 4
(1:0, 0:1, 2:2 - 0:1)
HK Poprad
Naposledy zmenené pred mesiacom
obnoviť
Filter

Bojovný a dramatický zápas nakoniec ukončilo predĺženie. V ňom boli úspešnejší hostia, Ryan Dmowski rozhodol, pritom toto bola asi jeho najmenšia šanca v zápase a vidíte práve z takejto stretnutie rozhodol. A nielen stretnutie, ale aj zisk víťaznej trofeje Dušana Pašeka pre najlepšie mužstvo po základnej časti. Poprad je teda víťazom základnej časti. Zvolen si touto prehrou však ešte viac skomplikoval súboj o prvú šestku a keďže Slovan vyhral v Zámkoch, Rytieri sú aktuálne až ôsmi so stratou jedného bodu na Slovan. O poslednom postupujúcom do play off sa teda rozhodne až v poslednom kole. Ďakujem za pozornosť. Pekný večer.

Koniec zápasu.

62:47

Poprad dal gól! Je rozhodnuté. Peter Bates v strednom pásme prihral do jazdy RYANOVI DMOWSKIMU a najproduktívnejší Popradčan cez obrancu prestrelil Kupskyho niekde popod lapačku – 3:4.
Asistovali Petr Bates a Viktor Svedberg.

61:58

Celý zimák píska. Gachulinec totiž ostal ležať po jednom zo súbojov pri mantineli a nehýbal sa. Rozhodcovia ale nechali hru pokračovať a Záborský po obhodení Bondru zakončoval tiež sám zoči voči Kupskymu. ten ale vytiahol zákrok zápasu lapačkou.

61:37

Záborského strela tesne míňa ľavú tyčku.

61:01

Lukosevicius prešiel celým pásmom a následne Mitch Hults mohol rozhodnúť, ale sám zoči voči Vayovi proste nedal, neprestrelil ho.

60:01

Poprad vyhral úvodné buly.

60:01

Začalo sa predĺženie.

Vyrovnaný zápas v riadnom hracom čase nemá víťaza, tak ideme do predĺženia.

60:00

Tretia tretina sa skončila.

59:51

Brincko prešiel pekne stredným pásmom a po kľučke vystrelil spoza obrancu. Tí mu nechali príliš veľa priestoru, či ich mohlo mrzieť, Brincko však pálil nad bránu.

59:12

Predsa sa dostal Zvolen do zakončenia. Opäť z ľavej strany skúšal šťastie Mitch Hults a Vay opäť na mieste.

58:54

Obe mužstvá naháňajú každý puk, ale šancí je už pomenej.

57:30

Ďalšia nebezpečná strela Zuzina z ľavej strany, Vay len tak tak neinkasoval.

56:45

Poprad teraz veru poriadny pritlačil Zvolen. Domáci boli všade o krok neskôr a tak sú veľmi radi, že teraz vytečovali Brejčákovu strelu na ochrannú sieť.

55:58

Nebezpečný Bondrov teč a do úspešných strelcov tečom mohol pribudnúť ďalší.

55:08

Rýchly Fortin preletel stredným pásmom ako nôž maslom a uvoľnil na ľavom krídle Zuzina. Niektorí diváci už možno dvíhali ruky nad hlavu, bola to však iba bočná sieťka.

54:20

Na strely aktuálne 35:39.

54:20

Aj Poprad teraz mal zakončenie po prečíslení troch na dvoch, ale po Calofovej prihrávke Bates poslal na Kupskyho iba taký ľahší strelecký pokus.

Dnešné stretnutie sleduje 2497 divákov.

53:47

Výborný a drzí prienik Záborského. Spoza brány sa sám drzo natlačil pred brány do zakončenia a takmer sa mu to aj podarilo.

52:36

Veľká príležitosť Zvolena na vedúci gól. Trojica domácich útočníkov šla do prečíslenia na samotného obrancu. Nakoniec zakončoval Zuzin švihom spoza hráčov, ale svoj hetrik zatiaľ nezaknihoval. Vay puk chytá na telo.

52:12

Zuzin zo stredu nabil na strelu Fortinovi na pravý kruh, Vay vyráža.

51:29

Mám dojem, že ani jednému mužstvu bod nestačí a ako Poprad, ktorý chce už dnes vyhrať základnú časť tak aj Zvolen chce tri body, aby bol v prvej šestke. Nechajme sa teda prekvapiť, čo prinesie záver.

50:41

Hra sa trošku ukľudnila a hra sa odvíja c strednom pásme.

49:34

Zvolen dal gól! Zvolen vyrovnáva. Rauhuaser na ľavej strane na strelu uvoľnil Fortina. Ten švihom vystrelil na bránu a JURAJ ŠIŠKA do jeho strely pred bránou iba nastrčil umne hokejku. Dnes tretí tečovaný gól a začíname prakticky odznovu – 3:3.
Asistovali Alexandre Fortin a Alec Rauhauser.

49:30

Hostia v plnom počte.

49:28

Fortinova strela z ľavého kruhu. Vay cez tieniaceho Sládoka síce nič nevidel ale puk chytá.

48:19

Bondra spred brány po otočke tesne míňa bránu.

47:30

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Záborský – 2 min., podrazenie.

47:30

Lukosevicius si aktívnym korčuľovaním a pohybom vypýtal faul. Ideálna šance Zvolena na vyrovnanie. Podarí sa im to?

46:36

Prečíslenie Popradu troch na dvoch. Bjalončík z uhla vystrelil, Kupsky vyrazil puk pred seba, Bates šiel v páde na dorážku, v tom istom momente ale Rauhauser v páde posunul domácu bránu.

45:27

Poprad dal gól! Poprad ďalším rýchlim gólom v priebehu 15 sekúnd otáča skóre a prvý krát v zápase vedie. Opäť to bol teč pred bránou Kupskyho, akurát, že teraz strieľal Couter a puk tečoval TOMÁŠ ZÁBORSKÝ – trochu kruté, ale 2:3.
Asistovali Tyler Coulter a Ryan Dmowski.

45:12

Poprad dal gól! Poprad využíva presilovú hru, keď od modrej vystrelil Turan a PETER BJALONČÍK jeho strelu zrejme tečoval – 2:2.
Asistovali Oliver Turan a Patrik Svitana.

44:29

Kupsky najprv chytil Kukučovu strelu, následne puk z lapačky vyhodil na ľad a hokejkou ho sám vyhodil cez všetky čiary.

44:10

Šiška pozvŕtal dvojicu Popradčanov a vybojoval najprv pár sekúnd a následne aj buly v útočnom pásme.

43:53

Prvé zakončeni e hostí v tejto presilovke končí v Kupskyho lapačke.

43:29

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Andersson – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.

43:20

Zlé striedanie Zvolena, veľká šanca Calofa, šiel zoči voči Kupskymu do blafíku, ktorý mu ale Kupsky vystihol. Následne ale faul domácich.

42:59

Zvolen teraz drží puk veľmi ďaleko od vlastnej brány.

41:47

Teraz je na rade Poprad a patrične aj útočí. Coulter strieľal zo spleti tiel. Kupsky by určite nič nevidel. Strela však končí zblokovaná.

40:52

Andrew Calof zakončoval z veľkého uhla z ľavej strany a Kupsky hru prerušil zákrokom lapačkou.

40:13

Zvolen dal gól! Nečakaný úvod a Zvolen ide opäť do vedenia. PETER ZUZIN pekne tečoval Bondrove nahodenie na bránu – 2:1.
Asistencie Radovan Bondra, Daniel Gachulinec.

40:03

Úvodné buly tretej tretiny vyhral aj tretí krát domáci Alexandre Fortin.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Ďalšia tretina sa začne približne o 18:40.

Štatistiky po druhej tretine:
Strely na bránu: 28–25
Vhadzovania: 22–15
Vylúčenia: 1–2
Presilovky: 0–0
Oslabenia: 0–0

Vyrovnaný duel vo Zvolene pokračoval aj v druhej tretine. Hrá sa rýchly, kombinačný hokej, ktorý sa ľuďom musí páčiť. Rozhodcovia nechávajú hre priebeh a zbytočne do neho nezasahujú. Jediný presný zásah zaznamenal Bates, keď využil peknú prihrávku Bjalončíka, keď predtým mal Kupsky kontakt s vlastným spoluhráčom. Po dvoch tretinách teda nerozhodne 1:1.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:36

Svedberg zachytil puk na modrej a následne spoza brány prihral medzi kruhy Calofovi, ktorý mohol poslať Poprad aj do vedenia. Celej akcii ale predchádzalo neodpískané zakázané uvoľnenie po vyhodení Svedberga, čo si následne vyslúžilo aj piskot v hľadisku.

38:26

Prihrávka rukou a vhadzovanie po pravici Kupskyho.

37:45

Aktuálne na strely 27:23.

37:45

Zvolen v útoku ale strela Lukoseviciusa bola taká, že nemal komu prihrať a chcel zrejme už prestriedať, tak iba ľahko nahodil puk na Vaya.

36:42

Poprad v ďalšej šanci, v prečíslení dvoch na jedného zakončoval z pravej strany Jendek, ale Kupsy strelu k vzdialenejšej tyči vyráža.

35:32

Poprad dal gól! Poprad práve vyrovnal. Bjalončík spoza brány zadovkou ihneď poslal puk pred bránu na voľného PETRA BATESA, ktorý využil, že Kupsky bol po strete s vlastným spoluhráčov trochu dozorientovaný – 1:1.
Asistoval Peter Bjalončík.

34:27

Hosťujúce mužstvo HK Poprad v obrovskej šanci. Coulter ale v prečíslení z čistej šance pri ľavej tyči nedáva. Fantastický zákrok domáceho gólmana Jakea Kupskyho.

34:10

Zvolen teraz dlhé sekundy držal puk v útočnom pásme. K nejakému nebezpečnému zakončeniu síce nedošlo, ale sekundy ubiehajú.

32:32

Výborný zákrok Betkera, taký bejzbalový, ktorým zachytil vysoký puk vzduchom, inak by Fortin šiel už sám na bránu.

31:11

Opäť súboj na hrane faulu, ale Gachulincov zákrok na prenikajúceho Dmowskiho nechal rozhodcovia bez faulu. Mne sa však takýto meter páči viac, ako keby sa za každý podobný zákrok vylučovalo.

30:30

Na strely aktuálne 26:18.

30:08

Zvolen aktuálne na koni a Csányi mal ďalšiu streleckú možnosť. Dnes však kraľujú skôr gólmani ako útočníci.

29:45

Zvolen opäť vyhral buly a vyťažil z toho ďalšie dve strely, ale ani C.Hults od modrej a ani Marcinek príklepom úspešní neboli.

29:33

Dobré striedanie domácich. Najprv Fortin zamestnal Turana, ktorý na hrane faulu situácie zvládol. Následne zakončoval z ľavého krídle Csányi a Vay kryje jeho strelu v rozkľaku.

27:52

Šanca Popradu, domáci zle prestriedali a Bates dostal puk voľný pred Kupskym. Bol však priveľmi blízko a nič nevymyslel. Následnú dorážku domáci obrancovia upratali niekde z bránkovej čiary.

26:54

Po vyhranom buly strieľal od modrej C.Hults a puk pohladil bočnú sieťku.

26:51

Rýchly doomáci protiútok a po dlhšom čase aj Vay so zákrokom. Prienikovú prihrávku spracoval na modrej Kolenič, prenechal puk Marcinekovi, ten strieľal spoza obrancu a vôbec nie zle.

26:10

Po Turanovej zblokovanej strele za dostal ihneď do streleckej pozície Kukuča, ale Kupsky jeho úmysle vystihol a stále drží čisté konto.

25:52

Bjalončíkova strela spoza obrancov bola ztečovaná a tak mal Kupsky ľahkú prácu lapačkou.

25:31

Hostia v plnom počte.

24:58

Nepresná strela Lukoseviciusa a Zvolen prišiel o pásmo, domáci striedajú.

24:22

Nepresná strela C. Hultsa od modrej. Zvolen však ostáva v pásme.

23:44

Vay si pri súboji s Bondrom pred bránou posunul brány, prerušená hra.

23:31

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
J. Brejčák – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.

22:15

Brejčákova strela a pekný Batesov teč, ale domáci gólman zmenu puku vystihol a vyráža ho.

21:09

Dmowski je neúnavný, opäť strieľal z medzikružia takým rýchlym švihom, ale Kupsky zatiaľ tieto mikrosúboje dnes vyhráva.

20:19

Hostia z Popradu si pri svojej rozohrávke nerozumeli a nakoniec sa z ich akcie píska zakázané uvoľnenie.

20:02

Úvodné buly druhej tretiny vyhral domáci Alexandre Fortin.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Ďalšia tretina sa začne približne o 17:51.

Štatistiky po prvej tretine:
Strely na bránu: 20–12
Vhadzovania: 13–9
Vylúčenia: 1–1
Presilovky: 0–0
Oslabenia: 0–0

Zo začiatku mali viac z hry a aj šancí Popradčania. Dmowski mieril do tyčky a Záborský v oslabení nájazd zahodil. Tak zahrmelo na opačnej strane a po chybe Brincka Zuzin v úniku otvoril skóre. Následne mal Zvolen asi tri ďalšie šance a pri Vayovi stálo viac krát šťastie. Najmä pri spojnici Fortina. Viac gólov ale nepadlo, preto Zvolen vedie po prvej tretine nad lídrom tabuľky 1:0.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:51

Zvolen asi 15 sekúnd držal puk za vlastnou bránou a hral na čas. Nakoniec ale puk vyviezol do útočného pásma, kde prvá tretina skončí.

18:58

Jednek vošiel do pásme, rozrazil obranu a pekne prenechal puk Svitanovi, ale ten páli nad bránu.

18:03

Bates šiel do zakončenia, ale križovali ho následne dvaja hráči. Otočkou si s nimi poradil, potom ale vyslal iba nevýraznú strelu na bránu.

17:32

Zvolen vo výbornej šanci. Zuzin v rýchlosti prihral do jazdy Fortinovi a ten z ľavého kruhu triafa ľavú spojnicu!

17:04

Po nepresnej rozohrávke Zvolenčanov, akonkrétne Anderssona sa bude vhadzovať v ich obrannom pásme. Nasleduje buly po pravici Jakea Kupskyho.

16:30

Tretia šanca Dmowskiho, unikol po pravom krídle, dokorčuľoval si puk a vešal pod brvno, opäť ale poslal puk nad Kupskyho bránu.

16:10

Aktuálne na strely 14:11.

15:59

Dobrá pasáž domácich, ktorý neboli ďaleko k ďalšiemu gólu, keď strelou bez prípravy vypálil z pravého kruhu Lukosevicius, ale Vay bol na mieste.

15:38

Hecl vypichol prihrávku hostí a krásnou kľučkou sa zbavil protihráča. Následnou strelou však triafa Vaya iba niekde do pleca.

14:57

Ďalšia šanca Zvolena. Prečíslenie troch na dvoch zakončoval Fortin strelou spoza obrancov. Pýtalo si to však skôr zadovku na úplne voľného Zuzina.

14:42

Zvolen dal gól! Brincko sa trošku zamotal s pukom, PETER ZUZIN si ho obhodil o mantinel, natlačil sa sám na Vaya z pravého krídle a prestrelil ho švihom na vyrážačku – 1:0.

13:21

Skvelé čítanie hry Dmowskiho. počkal si na nepresnú zadovku a zakončoval s ľavého kruhu, ale gól ani touto asi treťou strelou nedáva.

13:10

Menšie zaváhanie Kupskyho za bránou, ale následnú strelu Coultera chytá do lapačky. Zvolen zatiaľ bez vyloženej šance, Poprad mal dve, no góly sme dnes ešte nevideli.

12:20

Aktuálne na strely 9:8.

12:03

Hostia v plnom počte.

11:52

Zvolen mal dve šance, prvú po dorážke a druhú po strele Fortina z pravého kruhu. Vay všetko vyriešil a tak stále 0:0.

10:57

Záborský ušiel Coleovi Hultsovi v oslabení, ale nedáva pred Kupskym prestrelil bránu. Poprad už mohol viesť 2:0.

10:03

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Jendek – 2 min., napadnutie.

10:03

Tlak Zvolena, delovka Gauchulinca z dobrej pozície, Vay chytá ale Zvolen vybojoval aspoň faul.

09:51

Protiútok Zvolena. Strela Zuzina, Vay ju iba vyrazil pred seba, rovno však do spoluhráča Brincka, ktorý si ju hruďou takmer vrazil do vlastnej brány.

08:58

Zvolen v útoku, pekná zadovka Lukoseviciusa na Hecla pred bránkou, ale ten ju vôbec nečakal.

07:48

Domáci v plnom počte.

07:27

Výborná presilovka Popradu, ďalšie zakončenie. Tentokrát strela švihom od modrej, ale Betkerova strela končí v lapačke Kupskyho.

07:07

Záborsky v šanci, dobre sa natlačil na Kupskyho ale nedáva.

06:01

Výborná strela Svitanu, ale Kupsky tiež veľmi dobre vyráža.

05:48

Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Sládok – 2 min., hrubosť.

04:48

Dobré striedanie prvého domáceho útoku, ďalšia strela, tentokrát z uhla od Hecla, ale Vay sa stihol presunúť a strelu chytá.

04:34

Mitch Hults v dobrej streleckej pozícii, triafa ale iba obrancu.

04:01

Ďalšie zakončenie Popradu z hokejky Suchého, ale strela šla iba po ľade a domáci gólman ju vyrazil hokejkou.

03:23

Tentokrát Poprad útočil systémom dvaja na dvoch a nakoniec to bola teda iba strela Calofa spoza obrancu, s ktorou Kupsky nemal žiadne problémy.

02:32

Prečíslenie troch na dvoch. Zábroský prihral krížne na Dmowskiho a ten švihom triafa ľavú tyčku a následne Poprad zahodil aj druhú šancu na otvorenie skóre.

01:48

Brincko naprv pekne prečítal prihrávku na Hecl a vypichol ju. Následne zaviezol puk do pásma, ale jeho bekhendová prihrávka končí v Kupskyho náručí.

01:18

Rovnako úspešný zákrok aj domáci Kupsky, na strely teda 1:1.

00:51

Zuzin vystrelil spoza Brejčíka a Betkera a Vay síce veľa nevidel vyráža vyrážačkou.

00:03

Úvodné buly stretnutia vyhral domáci Fortin.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Nasleduje hymna SR a po nej sa nám zápas začne. Prajem Vám príjemný športový zážitok Vážení športoví priatelia…

Úvodné zostavy:

HKM Zvolen: Kupsky (Trenčan) – C. Hults, Sládok ©, Rauhauser (A), Gachulinec, Adersson, Hain – Hecl, M. Hults, Lukosevicius – Zuzin (A), Fortin, R. Bondra – Csányi, Šiška, Marcinek – A. Mišiak, K. Gábor, Kolenič
Tréner: Jamie Russell

HK Poprad: Vay (Belányi) – Betker, J. Brejčák, Svedberg, Brincko, D. Brejčák ©, Turan, Česánek – Dmowski (A), Coulter, Záborský (A) – Bjalončík, Bates, Calof – Kukuča, Jendek, Svitana – Šotek, Suchý, Mlynarovič – Bodnár
Tréner: Todd Bjorkstrand

Rozhodca: Baluška, Novák – Valo, Jurčiak (video – Jonák).

Príjemný podvečer zo Zvolena…

Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítame pri sledovaní 49.kola Tipos extraligy HKM Zvolen – HK Poprad. My vám zo stretnutia pod Pustým hradom opäť prinášame textový prenos, vďaka ktorému vám určite neunikne nič podstatné. Ako vždy vás od modrej čiary zdraví Števo Lasab.

Zvolen si piatkovou prehrou 3:4 v Banskej Bystrici dosť skomplikoval boj o vytúženú šiestu priečku, ktorá znamená priamy postup do play off. Rytieri opäť už po niekoľký krát doplatili na disciplínu, veď všetky štyri góly inkasovali v oslabeniach. Aktuálne pred predposledným kolom základnej časti teda HKM patrí priebežná siedma priečka s mankom jedného bodu na Banskú Bystricu a s chudobným jednobodovým náskokom pred Slovanom. Dnes Zvolenčania teda musia bodovať, inak je boj o šiestu priečku stratený. Problémom je však ich dnešný súper, s ktorým v aktuálnej sezóne päť zápasov z piatich prehrali. Pretrhnú Rytieri túto nelichotivú sériu?

Poprad prichádza do Zvolena stále ako líder extraligy. Pred Michalovcami a Spišskou Novou Vsou majú Kamzíci pohodlný päťbodový náskok. Forma lídra je ale s prichádzajúcim koncom základnej časti akosi preč. Aktuálne totiž tri posledné zápasy Poprad prehral. Najprv doma Liptákmi 1:2, v nedeľu prehrali 2:3 v predĺžení v Michalovciach a v piatok nestačili doma ani na Slovan 1:5. Možno by sa mohlo zdať, že Popradu už o nič nejde, ale prvé miesto ešte Poprad nemá isté. Hrá sa totiž ešte o šesť bodov a spomeňme si ako zamiešalo poradie na prvých priečkach posledné kolo minulej sezóny. Ak sa Poprad podučil, určite nebude chcieť so svojou prvou priečkou hazardovať a bude sa snažiť tie potrebné dva body proste získať.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HKM Zvolen

HKM Zvolen

  • Kupsky (Trenčan)
  • C. Hults
  • Sládok (C)
  • Rauhauser (A)
  • Gachulinec
  • Adersson
  • Hain
  • Hecl
  • M. Hults
  • Lukosevicius
  • Zuzin (A)
  • Fortin
  • R. Bondra
  • Csányi
  • Šiška
  • Marcinek
  • A. Mišiak
  • K. Gábor
  • Kolenič
HK Poprad

HK Poprad

  • Vay (Belányi)
  • Betker
  • J. Brejčák
  • Svedberg
  • Brincko
  • D. Brejčák (C)
  • Turan
  • Česánek
  • Dmowski (A)
  • Coulter
  • Záborský (A)
  • Bjalončík
  • Bates
  • Calof
  • Kukuča
  • Jendek
  • Svitana
  • Šotek
  • Suchý
  • Mlynarovič
  • Bodnár