Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga (SR)

19.01.2024 o 17:30

HK Spišská Nová Ves
1 : 2
(0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
HC Košice
Naposledy zmenené pred 3 mesiacmi
obnoviť
Filter

Košice vrátili Spišskej dve prehry z konca minulého a úvodu nového roka. Hosťom lepšie vyšli nájazdy, v ktorých dominovali. Celková remíza ale bola zaslúžená. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Koniec zápasu.

1:3

V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice. Rozhodujúci nájazd premenil CHASE BERGER.

1:3

Fejes premieňa.

1:2

Burgess premieňa.

0:2

Pollock nepremieňa.

0:2

Bakoš nepremieňa.

0:2

Berger premieňa.

0:1

Myklucha nepremieňa.

0:1

Zech premieňa.

0:0

Džugan nepremieňa.

0:0

Slovák nepremieňa.

0:0

Samostatné nájazdy začínajú.

Nájazdy sa začnú o 19:50.

Dnešný večer v Spišskej Novej Vsi sa ešte predlžuje. Líder premrhal presilovku o jedného hráča. Po úprave ľadovej plochy sa pustime do série nájazdov. Cez Vianoce v nich slávili úspech Spišiaci, keď zažiaril Martin Bakoš.

65:00

Predĺženie sa skončilo.

64:44

Košice hrajú v plnom počte.

64:26

Toto bola pekná práca Spišiakov. Björkung prestrčil presnú nahrávku na strelu z prvej pre Mykluchu, avšak ten zluftoval.

63:52

Domáce prihrávky boli už prekombinované. Todd Burgess sa rozhodol vystreliť zápästím, ale z pravého kruhu mieril vysoko.

62:44

Spišská Nová Ves oddychový čas!

62:44

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Berger – 2 min., hákovanie.

62:44

Anthony Nellis si vypýtal dve minúty! Rozhodcovia ešte nechali dokončiť akciu a keď sa Košičania dotkli puku, fúkli do píšťalky!

61:39

Trochu sporný moment. Kerbashian natiahol lapačku Janusa. Gólman majstra išiel hneď rozohrať, ale rozhodca pískal. To aj nadvihlo košického muža v maske.

60:52

Buly po pravej ruke Jaroslava Janusa. Ale Spišská sa v pásme neudržala.

60:39

Mužstvá už mali po jednej strele. Domáci pokus zastavila bočná sieť košickej bránky, na opačnej strane zasahoval Surák.

60:01

Začalo sa predĺženie.

Predĺženie sa začne o 19:37.

Predpokladali sme kvalitnú záverečnú tretinu. Dočkali sme sa. Vyhrať mohol hocikto. Podstatným faktom je, že Róbert Džugan vyrovnal. Keďže sa po ňom nikto gólovo nepridal, uvidíme porciu piatich minút navyše.

60:00

Tretia tretina sa skončila.

59:55

Žŕdka zastavila košickú strelu! Surák v poslednej chvíli posunul puk ďalej! Ališauskas zadržal Michala Chovana v snahe prebiť sa za dorážkou!

59:42

Veľmi nepríjemne pálil Cooper Zech! Surákovi robili spoločnosť cloniaci hostia, ale puk udržal v náručí!

59:26

Lišiacky úmysel Bergera, za ktorý ho musíme len pochváliť. Pred Surákom to vyzeralo všelijako a určite hosťujúci útočník počítal s možnosťou šťastného odrazu do siete, a tak to nahodil z ostrého uhla. Brankár Spišskej však pohromu nedopustil.

58:20

Bakoš vrátil úder Ferencovi, pri ktorom nebolo jasné, či sa postaví na nohy. Napokon naskočil a bránil aktivitu lídra. Janus vyriešil lapačkou Merežka.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

56:59

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

56:30

Čo to teraz spôsobili Spišiaci?! Všetci hráči sa zdržali pri striedaní! Do pásma vpálil Chase Berger. ale nevyužil túto jedinečnú šancu na strhnutie vedenia na svoju stranu!

55:26

Nellis ťahal puk do tretiny, kontroloval ho Bakoš a Branislav Rapáč vyštartoval zabojovať k mantinelu. Prešlo mu to medzi korčule a Jääskeläinen bez problémov oslobodil Oceliarov.

55:03

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

54:59

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Pollock – 2 min., nedovolené bránenie.

54:19

Keď sa Rapáčovi nedarilo vyhodiť puk cez všetky čiary, strelecký pokus získal Zech. Nevydarenú robotu svojho kapitána vylepšil Surák zákrokom.

53:03

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Frankovič – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.

Reklamná prestávka.

52:30

Plné ruky práce mali Valach aj Žiak pri eliminovaní Fejesa. Košická opora sa len tak ľahko nevzdala puku, no napokon bola pretlačená.

51:04

Jediný domáci strelec Džugan tentoraz skúšal šťastie z väčšej vzdialenosti. Spoza ľavého kruhu napálil puk do Janusových betónov.

Reklamná prestávka.

50:00

Záverečná desaťminútovka tretej tretiny. V Spišskej Novej Vsi sledujeme živý duel, ktorý bude otvorený do poslednej sekundy. Momentálne je to 1:1.

49:17

Obranné schopnosti a kvality Björkunga sú na vysokej úrovni. Legionár v správny čas pristúpil k Lunterovi a prerušil mu prienik hlbšie do pásma.

48:00

Ališauskas mal na starosti modrú čiaru. Pri súperovej trestnej lavici mu však puk preskočil hokejku, za ktorým musel uháňať dozadu.

46:46

Hľadisko sa okamžite zmobilizovalo a hromadne skandovalo ešte jeden. Uvidíme, či to navnadí hráčov lídra natoľko, že otočia výsledok. Košice pokračujú v kvalitnej hre.

46:10

Spišská Nová Ves dala gól! Vytúžený gól Spišiakov zaznamenal RÓBERT DŽUGAN. Domáci hráč vytiahol z bránky Janusa, ktorú obišiel a jeden z košických hráčov si poslal puk dovnútra. Asistencie: Oleksii Myklucha a Igor Merežko.

45:53

Myklucha začal ofenzívnu akciu. Vandas podržal puk a bránka sa otvárala pred Merežkom. Ukrajinský hokejista nevystrelil.

44:50

Juraj Valach predstihol Lampera a nedal mu vôbec priestor. Stačilo to však len na to. Domáci sa ale potrebujú dostávať do šancí.

Dnešný zápas sleduje 3112 divákov.

43:00

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

42:51

Filip Surák predviedol úspešný zákrok. Tvrdú strelu na neho vyslal Joona Jääskeläinen. Bakošov návrat sa pomaly blíži.

42:37

Michal Chovan pozeral pri zakladaní útoku na Bergera, ktorý akceptoval prihrávku, ale svojmu kapitánovi to neopätoval.

41:49

Bortňák odviedol dobrú robotu aj v strednom pásme, a proti Pollockovi, ktorý nedávno figuroval s Bretonom pri snahe skórovať.

41:26

Pollock a Breton boli najčastejšie pri puku. Zakončenie druhého menovaného zablokoval Bortňák.

41:00

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Bakoš – 2 min., hákovanie.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Tretia tretina sa začne o 19:02.

Spišská mala šance v druhej tretine, ale Jaroslav Janus sa aj po dvoch tretinách pýši čistým kontom. Zápas má veľmi slušné parametre. Rozhodne sa budeme mať na čo pozerať v tretine číslo tri.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

Reklamná prestávka.

38:33

Šancu domácim pripravil Groch! Bakoš chrbtom otočený ku košickej bránke dával naslepo za seba! Nellis sa na prvýkrát nepresadil a rovnako obstál i pri dorážke!

37:49

Košice mierili za druhým gólom! Surák zastavil pravým betónom koncovku Bergera, ale puk sa ocitol pod ním a nemal ho pod kontrolou! Všetci Košičania sa okamžite zhostili dorážania! Prerušená hra!

36:34

Merežko upútal na seba pozornosť Zecha. Parametre hrali v prospech domáceho obrancu. Myklucha využil krátky čas na strelu. Janus odolal.

35:33

Brankár Filip Surák ostal bez svojej svätyne. Tá je pri zadnom mantineli a jej vrátenie nepôjde len tak ľahko. Už prichádza na ľadovú plochu zamestnanec štadióna s vŕtačkou.

35:23

Drábek s Fejesom sa handrkovali o puk na hosťujúcej modrej čiare. Každý chvíľku ťahal pílku. Víťazstvo na záver patrilo Spišiakovi.

Reklamná prestávka.

35:10

Spišská opäť útočila! Juraj Majdan prihral k tyčke Kerbashianovi, ale ten už bol z uhla! Romaňáka vyzvala hala, aby pálil, čo splnil! Majdanovi sa naskytla jedna dorážka a do ďalšej mu vystavil stopku Ferenc!

33:58

Ďalší pokus mohol byť v rukách Martina Bakoša! Vo finálnej fáze nezasiahol puk podľa predstáv, ktorý sa objavil pred otvorenou bránou hostí!

33:18

Branislav Rapáč ukázal svoju šikovnosť! Skúsený krídelník Rysov z medzikružia však trafil len brankára Janusa!

32:16

Vandas, Merežko či Myklucha sa snažili zo všetkých síl. Košičania týmto domácim tlakom odolali a následne poľahky vytiahli hru zo svojej tretiny.

31:52

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

31:32

Jaroslav Janus chytá úvodný domáci pokus v prvej presilovej hre. Od modrej čiary presne mieril Kerbashian.

31:10

Spišská zatvorila Košičanov v tretine. Veľkú šancu chcel vypracovať Bakoš, ale nedohodol sa s Nellisom.

29:52

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Jokeľ – 2 min., podrazenie.

29:38

Bude sa prvý raz vylučovať. Trest sa bude týkať košického útočníka Olivera Jokeľa, ktorý sa previnil nedovoleným zákrokom v stredovom kruhu voči Žiakovi.

28:40

Jednoznačný ofsajd Košíc. Antonín Bartoš sa možno chystal na strelu, ale stopli ho arbitri. Vhadzovanie pred hosťujúcou striedačkou.

Reklamná prestávka.

27:59

Košický tlak mal zmysel, ale nie na navýšenie vedenia. Oceliari krúžili okolo Suráka, postarali sa mu o prácu, pri ktorej skončil na zadku, no s pukom v moci.

26:07

Vandas plánoval striedanie, ale ešte z posledného chcel vyťažiť nahrávku Björkungovi. Švéd sa vo vzduchu naťahoval, aký bol dlhý, no nezachytil to.

25:06

Riskantná prihrávka Suráka popred bránku, ale našla Džugana. Mladík nabral rýchlosť, no svojich spoluhráčov z formácie k sebe nezapojil.

24:03

Kerbashian tradične si urobil jedno kolo po ofenzívnej zóne aj s následnou prihrávkou. Puk skončil na Valachovej hokejke. Delovku domáceho obrancu nemusel žiadnym spôsobom chytať Janus, nakoľko išlo o nepresný pokus.

23:35

Hostia z metropoly východu predviedli kvalitný úsek hry, ale na Filipa Suráka nevyzreli. Okrem toho svoju robotu zvládol Romaňák pri bránení Havrilu.

22:46

Eduard Šimun sa perfektne ukázal za domácimi obrancami. Aj si našiel priestor na zakončenie zblízka, no Surák nechal pravý betón pri žŕdke, čím si pripísal úspešný zákrok.

22:25

Obranca Victor Björkung mieril na Jaroslava Janusa! Opäť sa košická partia vyznamenala skvelým blokovaním strely, po ktorej sa ocitol puk na ochrannej sieti!

21:48

Igor Merežko sa neulakomil na strelu. Džuganovi adresoval celkom dobrú prihrávku po ľade, ale krídelník tretej formácie ju dostal na päty.

21:06

Oceliari sa vrátili do hĺbky útočného pásma zásluhou Luntera, ktorý si však užil krátku chvíľku vpredu. Domáci proti nemu zakročili.

20:21

Nedostatočná práca Žiaka. Slabo pokrýval Bergera. Košický hokejista priskočil k Valachovi a znemožnil mu rozohrávať.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa začne o 18:14.

Spokojnejší odchádzajú do šatne hokejisti Košíc. Tých poslal do vedenia Alex Breton v 10. minúte. Spišiakov musí mrzieť nevydarený nájazd Burgessa v závere úvodnej časti hry.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:41

Merežko videl vysunutého Burgessa! Diváci už cítili napätie, že z toho bude samostatný nájazd! To bolo vystriedané sklamaním! Burgessovi ušiel puk!

18:16

Veľmi dobre strieľal zo zákrytu Anthony Nellis, na ktorého s prihrávkou nečakal Bakoš. Janus neinkasoval ani z tejto strely.

17:21

Zech vo vysokej rýchlosti a pomedzi viacerých Spišiakov zakončoval bekhendom na pravú žŕdku. Nakoniec to skončilo vedľa bránky.

15:13

Martin Bakoš zakrýval výhľad Janusovi. Ališauskas medzitým posunul puk Burgessovi. Jeho strelecký pokus bol privysoký.

Reklamná prestávka.

14:50

Čistý osobný súboj medzi Bakošom a Olssonom. Vyhratý puk v rohu bol prenesený na Burgessa. Američan v drese Spišskej neohrozil Janusa. Oceliari vyrazili puk na hornú sieťku.

14:03

Kerbashian nezískal puk na zadnom mantineli za Janusom. Výborne ho dohral Zech, za ktorým následne prišiel Drábek, ale bez šance ujať sa puku.

12:34

Surák urobil chybu pri rozohrávke! Patrik Rogoň po prebratí prihrávky spravil bekhendový blafák, ale spišskonovoveský brankár svoje zaváhanie odčinil!

11:59

Hostia napálili puk po mantineli a odišli striedať. Filip Surák zašiel za svoju svätyňu, ale nezachytil ho.

10:47

Merežko vedel o tom, kde je Drábek. Jeho puk minul Majdana a napokon ho netrafil ani samotný Drábek od pravej tyčky Janusa.

10:19

Valach robil dostatočný tlak na Chovana. Košický kapitán už jednou nohou strácal stabilitu, no udržal sa na nohách.

09:39

Košice dali gól! ALEX BRETON má vynikajúcu formu ostatných týždňov. Na Spiši ju zvýraznil tvrdou gólovou strelou. Teší sa z 11. presného zásahu v ročníku. Asistencia: Michal Chovan.

09:09

Návrat Burgessa dozadu. Spišská si následne dobre rozobrala košických hráčov. Ališauskas sa uhol Romaňákovi, aby tiesnil Rogoňa.

08:12

Hráči úradujúceho majstra v krátkom slede boli znovu v domácom obrannom pásme. Spišiaci sa ubránili, ale nepodarilo sa im obrátiť hru. Zakázané uvoľnenie.

07:19

Groch neskoro reagoval na Majdanovu výzvu. Krídelník druhého domáceho útoku okato búchal hokejkou o ľad a chcel ísť dopredu narobiť problémy hosťom.

06:30

Tímy nastúpili vo výbornom tempe. Dianie sa prelieva zo strany na stranu, no ešte nie je na mieste chváliť ani jedného, keďže čakáme na prvú veľkú šancu duelu.

05:41

V tejto chvíli sa neujal projektil Ališauskasa. Košičania to dokázali zraziť.

05:09

Zechovo spracovanie Pollockovej prihrávky a jeho následnú strelu zápästím videl Surák. Domáci brankár poslal malé čierne čudo do ľavej strany.

04:27

Žiak „objal“ Chovana, ktorého spomalil. Priestor sa otvoril Majdanovi, ale líder z toho nedokázal vyprodukovať žiadnu príležitosť.

03:37

Ďalší nájazd Košičanov čo najbližšie k Surákovi. Vzduchom letiacu prihrávku pred bránkovisko odstrelil preč Merežko.

02:46

Rogoň sa výborne pretlačil do útočnej tretiny. Zároveň pozeral na Slováka, ktorý sa mu ukazoval medzi kruhmi. K spracovaniu prihrávky nedošlo, pretože puk prepadol Slovákovi popod čepeľ.

01:59

Burgess skoro našiel Nellisa, ktorý smeroval ku kruhom. Hostí od nebezpečenstva ochránil dobrý pohyb Ferenca. Košický obranca upratal puk nohou.

01:04

Spišská Nová Ves sa predsa len dokázala predrať do streleckej príležitosti. Keďže to nebolo veľmi dôrazné, brankár Janus s ľahkosťou schoval puk do lapačky.

00:55

Kerbashian v strednom pásme narazil na korčuľu Pollocka, čo mu zamedzilo postup do tretiny.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

HK Spišská Nová Ves: Surák – Ališauskas, Merežko, Žiak, Valach, Romaňák, Björkung, Groch, Vaverčák – Burgess, Nellis, Bakoš – Majdan, Kerbashian, Drábek – Džugan, Myklucha, Vandas – Frankovič, Bortňák, Rapáč.

Tréner: Vlastimil Wojnar.

HC Košice: Janus – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, A. Bartoš, Šedivý – Fejes, Pollock, M. Lunter – M. Chovan, Berger, Jääskeläinen – Lamper, Slovák, Rogoň – Jokeľ, Havrila, Šimun.

Tréner: Dan Ceman.

Rozhodca: Crman, Stano – Gegáň, Junek.

Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 37. kola Tipos extraligy medzi Spišskou Novou Vsou a Košicami.

HK Spišská Nová Ves


Spišská už nie je doma neporaziteľná. Skvelú sériu jej prestrihol súper z Nitry, ktorý ovládol lad na Spiši víťazstvom 4:2. Rysy sa však dobre naladili o dva dni v Trenčíne. Na zimnom štadióne Pavla Demitru viedli 2:0, ale 50 sekúnd pred koncom zápasu Dukla vyrovnala a vynútila si predĺženie. V ňom strhol výhru na stranu hostí útočník Myklucha. Líder pokračuje na prvom mieste s deväťbodovým náskokom pred Popradom.

HC Košice

Košičania majú za sebou tri víťazné duely. Ten posledný so Zvolenom zvládli bezchybne. Brankár Dominik Riečický zatiahol roletu a pochytal všetkých dvadsaťpäť pokusov vicemajstra. Zrodilo sa pekné skóre 4:0. Oceliari v rámci regionálnych kôl nestačili na Spišskú 3:4 po nájazdoch. Piatkový zámer desaťnásobného slovenského majstra je teda viac než jasný.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

HK Spišská Nová Ves

HK Spišská Nová Ves

  • Surák
  • Ališauskas
  • Merežko
  • Žiak
  • Valach
  • Romaňák
  • Björkung
  • Groch
  • Vaverčák
  • Burgess
  • Nellis
  • Bakoš
  • Majdan
  • Kerbashian
  • Drábek
  • Džugan
  • Myklucha
  • Vandas
  • Frankovič
  • Bortňák
  • Rapáč
HC Košice

HC Košice

  • Janus
  • Breton
  • Olsson
  • Zech
  • Ferenc
  • A. Bartoš
  • Šedivý
  • Fejes
  • Pollock
  • M. Lunter
  • M. Chovan
  • Berger
  • Jääskeläinen
  • Lamper
  • Slovák
  • Rogoň
  • Jokeľ
  • Havrila
  • Šimun