Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Formula 1

02.03.2024 o 16:00

Víťaz: Verstappen

Perez

Filter

Max Verstappen triumfoval na Veľkej cene Bahrajnu bez akýchkoľvek problémov, keďže na prvom mieste bol od štartu až po cieľ. Druhý skončil jeho tímový kolega Sergio Perez, čím jazdci Red Bullu skvelo nadviazali na ich minuloročnú dominanciu.
Na tretie miesto sa prebojoval Carlos Sainz a za ním skočil druhý jazdec Ferrari Charles Leclerc. Piate miesto patrí Russelovi, šiesty bol Norris, siedmy Hamilton, ôsmy Piatri, deviaty Alonso a posledné bodované miesto obsadil Stroll.
Max Verstappen zajazdil aj najrýchlejšie kolo pretekov a od úvodu sezóny tak obsadzuje prvú priečku šampionátu s maximálnym bodovým ziskom.

Koniec pretekov.

57

Max Verstappen vstúpil do posledného kola dnešných pretekov.

55

Do konca ostávajú už len 2 kolá a Ricciardo sa vďaka najmäkšej sade pneumatík pomaly približuje ku dvanástemu Magnussenovi.

Medzi väčšinou jazdcov sú momentálne pomerne veľké rozostupy a ak sa v priebehu posledných pár kôl nič vážne nestane, tak už žiadnu zmenu pozícií neuvidíme.

52

Júki Cunoda dostal pokyn, aby si vymenil miesto s tímovým kolegom Ricciardom. Austrálčan je tak trinásty a Japonec o jednu priečku za ním.

49

Charles Leclerc sa odpútal od Russella a je pred ním už takmer o 3 sekundy.
Na druhej strane Carlos Sainz nestíha Sergiovi Perezovi a v posledných kolách na neho stratil ďalšiu sekundu.

Do konca pretekov ostáva ešte 10 kôl.

47

George Russell teraz urobil chybu v poslednej zákrute, čo dalo potom priestor Charlesovi Leclercovi, aby ho dokázal na cieľovej rovinke obehnúť. Monačan je tak štvrtý.

45

Carlos Sainz obdržal do vysielačky informáciu, že jeho tvrdá sada pneumatík by odteraz mala byť rýchlejšia než Perezova najmäkšia. Rozdiel medzi týmito jazdcami je približne 3 sekundy.

45

Fernando Alonso obehol Čoua a dostal sa na desiate miesto.

42

Charles Leclerc sa postupne približuje k Russellovi, ktorý je už len približne o sekundu pred ním.

41

Poradie je nateraz stabilizované a nikde sa zatiaľ neschyľuje k predbiehaciemu manévru.

38

V boxoch postupne zastavili obaja jazdci Red Bullu. Verstappen sa bez problémov vrátil na prvú priečku a pred Perezom je o viac než 16 sekúnd.
Mexičan však bude musieť sledovať Carlosa Sainza, ktorý je len približne 2 sekundy za ním. Perez má navyše najmäkšiu sadu pneumatík a uvidíme, ako na tom bude v posledných 20 kolách oproti Sainzovej tvrdej.

37

Ani Landovi Norrisovi netrvalo dlho predbehnutie Alonsa a je tak už šiesty. Najrýchlejšie kolo pretekov mu ale ukradol Charles Leclerc.

36

Charles Leclerc predbehol dnes pomerne nevýrazného Fernanda Alonsa a dostal sa na šiestu priečku. Medzitým siedmy Norris zajazdil najrýchlejšie kolo pretekov.

36

Carlos Sainz absolvoval výmenu pneumatík bez problémov a na trať sa vrátil opäť na tretie miesto. Pred Russellom má náskok približne 7 sekúnd.

35

V boxoch zastavili okrem iných aj Leclerc a Piastri. Monačan sa na trať vrátil pohodlne na šieste miesto, no Piastri sa musel okamžite brániť pred Hamiltonom. Britský jazdec mal už ale zahriatejšie pneumatiky a cez mladého Austrálčana sa dostal už v prvej zákrute.

34

George Russell obehol poľahky Alonsa a keďže Hamilton s Norrisom zastavili v boxoch, tak je už šiesty.

34

Lance Stroll sa dokázal dostať cez Čoua a je tak trinásty.

33

Mechanici Valtteriho Bottasa mali problémy s výmenou jednej z pneumatík a fínskeho jazdca zdržali na viac než minútu. Ten sa tak na trať vrátil na 19. miesto.

32

George Russell sa po zastávke v boxoch vrátil na deviate miesto za Alonsa.

29

Niektorí jazdci už začínajú prichádzať na svoju druhú výmenu pneumatík. Absolvovali ju napríklad Stroll či Čou Kuan-jü.

28

Max Verstappen si medzitým na čele jazdí svoje vlastné preteky a pred druhým Perezom má náskok takmer 15 sekúnd.

26

Lewis Hamilton sa do vysielačky sťažoval, že má problémy so sedadlom. Zatiaľ sa však 7-násobný majster sveta drží na ôsmej priečke.

25

Väčšina pozícií sa nám stabilizovala a už dlhšie čakáme útok niektorého z jazdcov.

23

Carlos Sainz jazdí v posledných kolách rýchlejšie časy než druhý Sergio Perez a postupne sa k nemu začína približovať. Zatiaľ ich ale stále delia viac než 2 sekundy.

22

V súboji o posledné bodované desiate miesto by sa mali už o chvíľu stretnúť Čou Kuan-jü a Júki Cunoda. Sekundový náskok si momentálne drží jazdec Sauberu.

21

Najrýchlejšie kolo pretekov si už vzal späť Max Verstappen.

19

Carlos Sainz zajazdil najrýchlejšie kolo pretekov a potom sa úplne poľahky dostal cez Russella na tretie miesto.

18

Max Verstappen zastavil v boxoch a vrátil sa späť na prvé miesto. Pred Perezom má náskok viac než 5 sekúnd.

17

Carlos Sainz už dnes po druhýkrát obehol svojho tímového kolegu Leclerca a je tak štvrtý. Monačan sa medzitým do vysielačky svojmu tímu sťažoval na technické problémy.

16

Posledný pretekár, ktorý ešte v boxoch nezastavil, je prvý Max Verstappen. Holanďan má pred druhým Perezom viac než 30-sekundový náskok.

15

Carlos Sainz zastavil z druhej priečky v boxoch a na trať sa vrátil až na siedme miesto za Leclerca, ktorého len nedávno predbiehal.

14

Sergio Perez bol na čerstvých gumách rýchlejší než Russell a po odvážnom manévri ho rýchlo obehol. Jazdcovi Red Bullu zatiaľ patrí šiesta priečka.

13

Po tvrdé pneumatiky si prišli už aj Lewis Hamilton či Sergio Perez. Na najmäkšej sade ostáva už len 7 pilotov vrátane Verstappena či Sainza.

12

George Russell, Charles Leclerc a mnoho ďalších jazdcov absolvovalo výmenu pneumatík a na trať sa vrátili do stredu poľa.

11

Carlos Sainz zaútočil na svojho tímového kolegu Charlesa Leclerca a Monačan v tesnom súboji stratil od štartu už tretiu pozíciu.

11

Logan Sargeant má pravdepodobne nejaký technický problém, keďže svoj monopost odparkoval mimo trate. Po chvíli sa ale vrátil na trať a uvidíme, či bude môcť v pretekoch pokračovať.

10

Lewis Hamilton obehol Fernanda Alonsa a konečne sa tak dostal z deviateho miesta.

9

Max Verstappen je už o 7 sekúnd pred druhým Russellom a vlaňajší šampión zatiaľ skvelo nadväzuje na svoje predošlé úspechy.

8

Rusell sa aj vďaka súbojom za ním dokázal dostať ďalej od Pereza a Mexičan už momentálne nemôže použiť DRS.

7

Tak napokon to bol predsa len Perez, ktorý pomerne bez problémov predbehol Leclerca a získal tak tretie miesto.

7

V tesno závese teraz jazdia Russell, Leclerc, Perez a Sainz. Zatiaľ sa ale ani jeden z nich na útok neodhodlal.

6

Fernando Alonso stratil ďalšiu pozíciu, keďže ho obehol aj druhý jazdec McLarenu Oscar Piastri. Španiel je tak až ôsmy.

5

Sergio Perez sa dostáva čoraz bližšie ku Leclercovi a o chvíľu by sme sa mohli z jeho strany dočkať útoku.

4

Max Verstappen si už na čele vybojoval náskok a pred Russellom vedie o viac než 3 sekundy.

3

Na trati sme boli svedkami prvých predbiehacích manévrov, keď najprv Lando Norris obehol Alonsa a potom sa aj George Russell dostal cez Leclerca.

2

Nico Hülkenberg musel dokonca zájsť do boxov kvôli oprave predného krídla a bude tak musieť doháňať veľkú stratu.

1

Lewis Hamilton sa nedokázal dostať ani len o priečku vyššie a je tak stále deviaty. Najviac sa prepadli Stroll s Hulkenbergom, ktorí sa stretli v nepríjemnom súboji a sú na posledných 2 priečkach.

1

Max Verstappen zvládol štart na jednotku a podarilo sa mu udržať Leclerca za sebou. Na tretej priečke je Russell a Sergio Perez sa dostal na štvrté miesto pred Sainza.

Závod práve odštartoval.

Všetkým fanúšikom motošportu a najmä Formuly 1 prajem pekný deň a vítam Vás pri našom online prenose z Veľkej ceny Bahrajnu.

Nová sezóna F1 štartuje aj keď to v tréningoch vyzeralo, že by dianie na pretekoch mohlo vyzerať inak ako vlani, tak kvalifikácia ukázala presný opak. Max Verstappen získal pole position s náskokom viac než 2 desatín pred Charlesom Leclercom. Tretí skončil Russell, štvrtý Sainz a z piatej priečky vyštartuje Sergio Perez. Za ním sa potom umiestnili Alonso, Norris, Piastri a Hamilton.

Vítame Vás pri on-line prenose. Závod sa začne o 16:00.