Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Majstrovstvá sveta v biatlone

18.02.2023 o 15:00

Víťaz: Taliansko

Nemecko

Štadión: DKB-Ski-Arena, Oberhof
Filter

Talianky napokon víťazia v štafete na Majstrovstách sveta, keď prakticky na poslednej streľbe porazili Nemky. S pomerne väčším odstupom skončili tretie Švédky a štvrté miesto ostalo Francúzkam. Prvú päťku uzatvárajú prekvapivo Rakúšanky, ktorým sa podarilo zdolať Nórky.
Česká štafeta končí na ôsmom mieste.

Cieľ

Lisa Vittozziová je už v cieli a Taliansko tak berie zlatú medailu. Na druhom mieste končí Denise Herrmannová-Wicková a tretia Hanna Öbergová.

23 km

Kilometer pred koncom VIttozziová stále vedie o približne 30 sekúnd a veľký náskok má aj Hanna Öbergová pred Simonovou. O medailách tak je pravdepodobne už rozhodnuté.

8. str

Julia Simonová síce tiež odstrieľala bezchybne, no na medzičase stráca viac než 20 sekúnd a Francúzsko na medailu nedosiahne.
Piate je Rakúsko, šieste Nórsko a siedme Česko.

8. str

Hanna Öbergová zvládla streľbu takisto bezchybne a bronzová medaila by tak mala byť pre Švédsko poistená.

8. str

Lisa Vittozziová odstrieľala v stoji veľmi rýchlo a presne. Denise Herrmannová-Wicková musela dobíjať a Talianka si tak pravdepodobne dôjde pre zlatú medailu.

21 km

Denise Herrmannová-Wicková už prakticky dotiahla Vittozziovej menší náskok a strieľať by tak mali opäť spoločne. Hanna Öbergová však teraz vyzerá byť rýchlejšia, keďže pred Simonovou vedie o približne sekúnd.

7. str

Hanna Öbergová aj Julia Simonová museli dobíjať jeden náboj a ich strata tak o približne 10 sekúnd vzrástla.
Streľba ale vôbec nevyšla Lucii Charvátovej, ktorá musela ísť na dve trestné kolá a klesla až na ôsme miesto.

7. str

Lisa Vittozziová zvládla streľbu o niečo rýchlejšie než Denise Herrmannová-Wicková a na medzičase tak má približne 5 sekundový náskok.

19 km

Po 19 km vedie Lisa Vittozziová o necelé dve sekundy pred Denise Herrmannovou-Wickovou. Hanna Öbergová na nich stráca približne 30 sekúnd a asi 10 sekúnd za ňou je Julia Simonová.
Lucie Charvátová je piata so stratou 49 sekúnd na čelo pretekov.

3. vým

Hannah Auchentallerová nakoniec stratila takmer celý svoj náskok a pred Nemkami končí tretí úsek len o 5 sekúnd skôr. Elvira Öbergová na treťom mieste zas odovzdala štafetu približne o 5 sekúnd pred Davidovou a Chevalierovou.

17 km

Hannah Auchentallerová stále vedie o 13 sekúnd pred Schneiderovou. Na treťom mieste máme Elviru Öbergovú, ktorá dokázala zrýchliť a pred Davidovou a Chevalierovou si vypracovala menší náskok.

6. str

Na trestné kolo musela ísť aj Nórka Ida Lienová a klesla tak na ôsme miesto.

6. str

Na tretie miesto sa nakoniec podarilo prepracovať Elvire Öbergovej. Štvrtá je po trestnom kole Davidová a na piate miesto klesla Chevalierová.

6. str

Najvydarenejšiu streľbu opäť predviedla Hannah Auchentallerová a Talianka si tak pred domácou Schneiderovou drží 16 sekundový náskok.

15 km

Pred šiestou streľbou si niečo vyše 20 sekundový náskok pred Nemkou Schneiderovou drží Hannah Auchentallerová. Tretia je stále Chloé Chevalierová.
Štvrté je Česko a piate Švédsko.

5. str

Naopak Chloé Chevalierová sa len tesne vyhla trestnému kolu a klesla na tretie miesto. Štvrtá je však už po bezchybnom výkone Markéta Davidová a tesne za ňou je Švédka Elvira Öbergová.

5. str

Hannah Auchentallerová neurobila ani jednu chybu a pred Schneiderovou bude mať náskok v hodnote približne 30 sekúnd.

13 km

Po 13 km sa na prvej priečke stále drží Hannah Auchentallerová z Talianska. Jej náskok pred Franúzkou Chloe Chevalierovou sa ale scvrkol už na 13 sekúnd. Tretia je Nemka Schnedierová so stratou 37 sekúnd.

2. vým

Taliansko končí druhý úsek na prvom mieste s náskokom 21 sekúnd pred Francúzskom. Tretie je Nemecko, štvrté Švédsko a piate Fínsko. S viac než minútovou stratou je potom už šieste Česko a na siedme miesto sa prepracovalo Nórsko.

11 km

Po 11 km sa Wiererovej náskok síce zmenšil, ale stále je pred Chevalierovou-Bouchetovou o viac než 20 sekúnd.Tretia je stále Nemka Kebingerová.

4. str

Tereza Vinklárková zaznamenala takisto posun, keď trafila všetkých 5 terčov na prvý pokus a je už šiesta. Na chrbát jej však bude dýchať Švajčiarka Gasparinová.

4. str

Poskočiť sa podarilo aj domácej Kebingerovej, ktorá je tretia. Naopak Magnussonová stráca po dvoch trestných kolách už vyše minútu a Nórka Tandrevoldová po troch až takmer 90 sekúnd.

4. str

Streľba v stoji už bola podstatne náročnejšia, keďže sa výrzane zdvihol vietor. Výbore si s tým poradila Wierorová, ktorá musela dobíjať iba raz a je o takmer 30 sekúnd prvá pred Anaïs Chevalierovou-Bouchetovou.

9,1 km

Piata Nemka Kebingerová stráca vyše 50 sekúnd a Vinklárková už viac než minútu.

9,1 km

Po deviatich kilometroch vedie Anaïs Chevalierová-Bouchetová (FRA) už o viac než 10 sekúnd. Druhá je Nórka Tandrevoldová, ktorá však postupuje spoločne s Magnussonovou a Wiereovou.

3. str

Tereza Vinklárková musela dvakrát dobíjať a po streľbe v ľahu je tak šiesta a stráca približne 40 sekúnd.

3. str

Anaïs Chevalierová-Bouchetová dostrieľala ako prvá a pred Taliankou Wiererovou bude mať päťsekundový náskok. O dve sekundy za ňou je potom Magnussonová a Tandrevoldová stráca na líderku približne 10 sekúnd.

7,1 km

Anna Magnussonová (SWE) vedie o sekundu pred Ingrid Landmark Tandrevoldovou (NOR). Česko s Terezou Vinklarkovou sa ale prepadlo už na šieste miesto.
Pred Češku sa dostali ešte Francúzky, Talianky a Nemky.

1. vým

Na prvom predávaní je nakoniec prvá Linn Perssonová. Tesne za ňou je však Voborníková a Česko so Švédskom tak začne druhý úsek spolu. Na chrbát im však bude dýchať Nórsko s Ingrid Landmark Tandrevoldová.

5,1 km

Po piatich kilometroch je stále prvá Linn Perssonová (SWE). Len dve sekundy za ňou je však už Tereza Voborníková (CZE).
Tretia je potom Talianka Comolová.

2. str

Lou Jeanmonnotová urobila až tri chyba a klesla tak na siedme miesto. Podobný prepad zaznamenala aj Švajčiarka Amy Basergaová, ktorá je deviata.

2. str

Na treťom mieste sú s miernym odstupom Nemky. Češka Voborníková je so stratou 10 sekúnd štvrtá. Za ňou je potom Nórka a Fínka.

2. str

Linn Perssonová sa dokázala vrátiť do čelnej skupiny a vďaka najlepšej streľbe v stoji vedie o 6,6 sekundy pred Taliankou Comolovou.

3,1 km

Po treťom kilometri je už na čele Karoline Offigstad Knottenová (NOR). Rozostupy medzi poprednými pretekárkami sú však stále minimálne a na strelnicu by mali prísť všetky spolu.

1. str

Zlý strelecký vstup mala za sebou Linn Perssonová. Švédka netrafila prvé dva terče a musela tak dobíjať. Vo zvyšku sa už ale nepomýlila, no aj tak je až 12.
Tereza Voborníková za Česko sa drží na deviatom mieste.

1. str

Veľmi dobrú prvú položku zaznamenali štafety Fínska, Nemecka, Nórska. V tesnom závese za nimi sú Talianky, Švajčiarky a Francúzky.

1,1 km

Po prvom kilometri sa pozície príliš nezmenili a s tesným náskokom stále vedie Lou Jeanmonnotová.

0,6 km

Po 600 metroch sa na prvom mieste nachádza francúzska štafeta, za ktorú ide na prvom úseku Lou Jeanmonnotová. V tesnom závese za ňou sú Švédky, Nórky, Nemky a Talianky.

Všetkým fanúšikom biatlonu prajem pekný deň a vítam Vás pri našom online prenose z štafety žien na Majstrovstvách sveta v Oberhofe.

Najväčšími favoritkami na zisk zlatej medaily budú pretekárky Francúzska a Švédska. V tesnom závese by sa ich mali držať Nórky, Talianky a domáce Nemky. Táto pätica si to pravdepodobne rozdá o medaily a úspech iného tímu by bol veľkým prekvapením.
Slovenskú štafetu v dnešných pretekoch bohužiaľ neuvidíme.

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 15:00.