Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
MS v alpskom lyžovaní

16.02.2023 o 13:30

Víťaz: M. Shiffrinová (USA)

Štadión: Courchevel
Filter

Videli sme naozaj skvelý dramatický záver obrovského slalomu žien na majstrovstvách sveta v Courcheveli, ktorý priniesol aj veľké sklamanie pre Tessu Worleyovú pred domácimi divákmi, pretože jej pád zmaril nádej na boj o akúkoľvek medailu, napriek tomu ju francúzski praznivci po tejto nešťastnej udalosti potleskom povzbudili. Na druhej strane veľká radosť pre Mikaelu Shiffrinovú, ktorá potvrdila vynikajúcu formu v tejto disciplíne a konečne získala zlato na týchto majdstrovstách sveta. Určite podobnú radosť bude mať aj Federica Brignoneová zo striebra a Ragnhild Mowinckelová z bronzu, ktorá to rozhodne po prvom kole nečakala, keďže bola až piata a na bronzovú priečku strácala až štyri desatiny. Petra Vlhová tiež môže byť relatívne spokojná so svojou jazdou v druhom kole, ktorá ju posunula o čosi vyššie v poradí na konečné siedme miesto. To je odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť a teším sa pri alpskom lyžovaní znova nabudúce!

1

Bola to dráma až do úplného konca, pretože Mikaela Shiffrinová postune strácala v porvnaní s Brignoneovou, ale napokon si udržala náskok dvanásť stotín, ktorý jej priniesol vysnívanú zlatú medailu!

2

A to je neuveriteľná smola pre Tessu Worleyovú, ktorá v domácom prostredí medailu nezíska, pretože neudržala rovnováhu a jej pád znamená tragický koniec!

3

Federica Brignoneová mala veľmi silnú strednú časť, ktorá jej dopomohla k udržaniu si tesného náskoku v cieli jednej desatiny pred Mowinckelovou, čo znamená istotu medaily pre skúsenú Talianku!

4

Lara Gutová-Behramiová bude sklamaná, pretože jej medailový sen sa pravdepodobne definitívne rozplynul a tesný súboj s Mowinckelovou prehrala o deväť stotín.

5

Ďalšia nórska pretekárka Ragnhild Mowinckelová už predviedla vynikajúcu jazdu, ktorá môže znamenať útok na medailu, pretože Bassinovú porazila jasne o 58 stotín!

6

Mina Fürst Holtmannová bojovala s Bassinovou až do úplného záveru, napokon však prahrala o dvanásť stotín, čo je nešťastná správa pre Vlhovú, ktorú odsunula na tretiu priečku len o jednu stotinu.

7

Ani Sara Hectorová nedokázala potvrdiť skúsenosti z tejto disciplíny, pretože na trati pôsobila rozhodene a na Bassinovú stratila jednu sekundu, čo znamená až ôsme miesto.

8

Najlepšiu osmičku otvorila poľská reprezentantka Maryna Gasienicová-Danielová, ktorá neudržala vysoké tempo z úvodu a v cieli je len na piatom mieste so stratou šiestich desatín.

9

Petra Vlhová sa snažila útočiť na čas Bassinovej, lenže finiš nemala úplne najrýchlejší a za talianskou líderkou zaostala o trinásť stotín, takže je priebežne na druhom mieste.

10

Francúzski diváci povzbudzovali domácu Coralie Frasseovú Samberovú, ktorá sa v cieli raduje z priebežného tretieho miesta.

11

Ana Buciková urobila viacero chýb, ktoré znamenajú jej výrazný prepad v celkovom poradí až na priebežné šestnáste miesto.

12

Švajčiarska pretekárka Camille Rastová nemala nárok držať krok s najlepšími, ale priebežné piate miesto je pre ňu rozhodne dobrý výsledok.

13

Marta Bassinová potvrdila, že môže byť čiernym koňom v druhom kole, pretože previedla skvelú jazdu, ktorá ju posunula na líderskú pozíciu s náskokom 46 stotín na Stjernesundovú!

14

Thea Louise Stjernesundová ide do čela pretekov, keď síce strácala v porovnaní s O´Briennovou na každom medzičase, ale do cieľa si dokázala udržať náskok 17 stotín!

15

Rakúska pretekárka Franziska Gritschová predviedla veľmi dobrú jazdu, ale napokon nestačila na O´Briennovú o 27 stotín, takže sa musí uspokojiť s priebežne druhým miestom.

16

Wendy Holdenerová sa snažila držať krok s O´Briennovou, ale v spodnej časti trate výrazne zaostala a v cieli je na piatom mieste so stratou deväť desatín.

17

Priemerný výkon predviedla Estelle Alphandová, ktorá sa v cieli zaradila len na jedenáste miesto.

18

Podobné skalamanie aj pre rakúsku pretekárku Juliu Scheibovú, ktorá urobila chybu a kvôli nej svoju jazdu nedokončila, takže tu máme prvý predčasný koniec!

19

Ešte horšie je však na tom Neja Dvorniková zo Slovinska, ktorá bola v cieli rýchlejšia iba ako Gisinová.

20

Talianska reprezentantka Asja Zenereová je sklamaná, pretože svoju jazdu pokazila a prepadla sa v poradí na priebežné ôsme miesto.

21

Až americká pretekárka Nina O´Brienová zosadila Robinsonovú z líderskej pozície, pretože bola hneď na troch medzičasoch rýchlejšia a v cieli má skvelý náskok 75 stotín!

22

Kanadská pretekárka Britt Richardsonová sa nepredviedla v najlepšom svetle, pretože na Robinsonovú stratila takmer pol sekundy a zaradila sa až na šieste miesto.

23

Zdalo sa, že Clara Direzová už zosadí Robinsonovú z vedúcej priečky, pretože si držala náskok na medzičasoch, ale aj ona napokon nestačila na líderku o sedem stotín.

24

Podobne je na tom aj Zrinka Ljutičová, ktorá predviedla len štvrtú najlepšiu jazdu v druhom kole a s Robinsonovou prehrala v súčte o deväť stotín.

25

Nórska reprezentantka Maria Therese Tvibergová tiež nezužitkovala sľubný náskok na štarte oproti Robinsonovej, pretože napokon stratila takmer štyri desatiny na súčasnú líderku a je na druhom mieste.

26

Aj rakúska pretekárka Katharina Liensbergerová nebude spokojná so svojim výkonom v druhom kole, pretože bola na viacerých medzičasoch pomalšia a prepadla sa až na priebežné štvrté miesto so stratou 79 stotín na vedúcu Robinsonovú.

27

Veľké sklamanie pre Michelle Gisinovú, ktorá úplne pokazila druhé kolo a v cieli je s priepastnou stratou viac ako jeden a pol sekundy na poslednom mieste.

28

Alice Robinsonová z Nového Zélandu predviedla riskantnú jazdu, ktorá jej priniesla vedúcu priečku s náskokom štyroch desatín na Grenierovú.

29

Katie Hensienová mala pred Grenierovou len minimálny náskok, ktorý sa jej nepodarilo ustrážiť a v súčte oboch kôl bola pomalšia o 22 stotín.

30

Grenierová je v cieli s časom 2:09,71 a bude dúfať posun vyššie v celkovom poradí.

Všetko sa už pripravuje na štart druhého kola, ktoré otvorí svojou jazdou kanadská lyžiarka Valérie Grenierová.

Poradie po prvom kole:

  1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:02,54
  2. Tessa Worleyová (FRA) +0,12
  3. Federica Brignoneová (ITA) +0,31
  4. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +0,64
  5. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0,71
  6. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +0,82
  7. Sara Hectorová (SWE) +0,96
  8. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) +0,99

9. Petra Vlhová (SVK) +1,00
10. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +1,24
11. Ana Buciková (SLO) +1,39
12. Camille Rastová (SUI) +1,41
13. Marta Bassinová (ITA) +1,46
14. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +1,50
15. Wendy Holdenerová (SUI) +1,64
16. Franziska Gritschová (AUT) +1,64
17. Estelle Alphandová (SWE) +1,85
18. Julia Scheibová (AUT) +2,00
19. Neja Dvorniková (SLO) +2,12
20. Asja Zenereová (ITA) +2,15
21. Nina O'Brienová (USA) +2,16
22. Britt Richardsonová (CAN) +2,18
23. Clara Direzová (FRA) +2,22
24. Zrinka Ljutićová (CRO) +2,32
25. Maria Therese Tvibergová (NOR) +2,55
26. Katharina Liensbergerová (AUT) +2,68
27. Michelle Gisinová (SUI) +2,89
28. Alice Robinsonová (NZL) +2,92
29. Katie Hensienová (USA) +3,08
30. Valérie Grenierová (CAN) +3,16

Vitajte pri sledovaní druhého kola obrovského slalomu žien na majstrovstvách sveta v Courcheveli, v ktorom nás čaká zaujímavý súboj o zlato, pretože Tessa Worleyová po prvom kole stráca na Mikaelu Shiffrinovú iba dvanásť stotín a odpisovať nemožno ani priebežne bronzovú Federicu Brignoneovú, ktorá zaostala za americkou favoritkou o tri desatiny. Naša Petra Vlhová to bude mať už veľmi náročné, pretože je až na deviatom mieste a od bronzovej priečky ju delí sedem desatín, napriek tomu sa môže posunúť aspoň o pár miest vyššie.

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:30.