Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Zjazdové lyžovanie

24.01.2023 o 10:30

Mikaela Shiffrinová

Štadión: Kronplatz
Filter

Prvé kolo je za nami. Víťazkou je Američanka Mikaela Shiffrinová. Petra Vlhová bude útočiť zo šiestej priečky.

57

Ako posledná na trať vyrazila Laura Pirovanová. Ani ona napokon do druhého kola nenakukne. V cieli má stratu +6,52 sekundy a je 52.

56

Laura Steinmairová v cieli napokon na 46. priečke.

55

Karoline Pichlerová je prvou z talianskeho trojlístka, ktorý nám uzavrie dnešné preteky. Jej jazda bola agresívna, ale do druhého kola napokon nepôjde. V cieli je na 45. mieste.

54

Stella Johanssonová z USA. Taktiež bol kľúčový tretí sektor. V cieli je napokon až 48.

53

Cassidy Grayová je poslednou reprezentantkou Kanady. Jej jazda bola rýchla až do tretieho sektora. Tam sa to zlomilo a jej strata narástla. V cieli je to 47. pozícia.

52

Katie Hensienová je ďalšou Američankou na trati. V cieli to na druhé kolo stačiť nebude. Priebežne je 44.

51

Lara Colturiová z Albánska. Išla perfektne a aktívne. V cieli napokon je 21.!

50

Mélanie Meillardová reprezentujúca Švajčiarsko. Do cieľa prišla s veľkou stratou. Jej jazda bola opatrná a patrí jej 44. priečka.

49

Neja Dvorniková si musela na svoj štart počkať. Na trati si počínala pomerne aktívne, ale aj v jej prípade rozhodol tretí sektor. V cieli je to napokon 37. pozícia.

48

Nina Astnerová stratila dosť. Je z toho 39. priečka.

47

Magdalena Luczaková z Poľska do cieľa nepríde. Je z toho nepríjemný pád pred cieľom.

46

Luisa Bertaniová reprezentujúca Bulharsko. Na druhé kolo to určite nebude. So stratou +7,39 je na poslednom mieste.

45

Andrea Filserová z Nemecka išla pomerne dobre. Opäť tretí sektor však rozhodol o jej nepostupe. V cieli je posledná.

44

Vanessa Kasperová zo Švajčiarska stratila taktiež pomerne dosť. V cieli je na 32. mieste.

43

Zrinka Ljutićová z Chorvátska. Aj jej strata sa zvýšila v treťom sektore. V cieli je na 24. mieste!

42

Elisa Platinová z Talianska taktiež stratila v treťom sektore. V cieli je 35. so stratou +3,85 sekundy.

41

Hilma Lövblomová je ďalšou Švédkou na štarte. Jej strata je veľká, druhé kolo však z toho nebude, priebežne je 36. so stratou +4,06.

40

Elisabeth Kappaurerová je štrnásta!

39

Vivianne Härriová naopak nebude mať šancu na druhé kolo. Je posledná so stratou +4,6 sekundy.

38

Julia Scheibová išla výborne a so stratou 1,79 sekundy je dvanásta.

37

Clara Direzová taktiež išla vrchnú časť dobre a rýchlo. Aj ona nabrala v treťom sektore a priebežne je 31.

36

Tina Robniková zo Slovinska. Odštartovala veľmi rýchlo, ale aj ona stratila v treťom sektore. V cieli je 29. so stratou +3,34.

35

Lisa Nybergová zo Švédska bola v úvode dosť rýchla. V cieli je 25. so stratou +3,10 sekundy.

34

Prvá Nemka Jessica Hilzingerová strácala od úvodných sekúnd. V cieli je z toho 31. miesto so stratou +4,14 sekundy.

33

Britt Richardsonová mala taktiež problémy na podobnom mieste. Do cieľa sa napokon ani nedostala po chybe v závere.

32

Elisa Mörzingerová z Rakúska začala výborne, ale ani ona sa nevyhla chybe. V cieli je z toho trináste miesto so stratou +1,88 sekundy.

31

Talianskou pretekárkou je aj Asja Zenereová. Talianka stráca +3,34 sekundy a je 27.

30

Roberta Melesiová je ďalšou zástupkyňou Talianska. Aj ona začala pomerne dobre, no postupne začala strácať. V cieli jej to stačí len na 27. priečke so stratou +3,70 sekundy.

29

Estelle Alphandová zo Švédska to rozbehla veľmi rýchlo. V strmej časti však jej strata narástla, ale bolo to dobré. So stratou presne dve sekundy je trinásta.

28

Do akcie sa dostala Nina O'Brienová z USA. Aj jej strata narástla najmä v treťom sektore. V cieli je 23. so stratou +3,10 sekundy.

Preteky sú na malú chvíľu prerušené.

27

Simone Wildová zo Švajčiarska taktiež začala pomerne dobre. Držala sa na rozmedzí elitnej desiatky, ale napokon prišiel pred cieľom pád! Obrovská škoda.

26

Ďalšou pretekárkou z Rakúska je Stephanie Brunnerová. Nebola to najhoršia jazda, ale Brunnerová sa nedostala do elitnej desiatky. Je pätnásta a stráca +2,14 sekundy.

25

Alice Robinsonová reprezentujúca Nový Zéland odštartovala veľmi dobre. V treťom sektore však aj ona začala naberať stratu. Napriek tomu však dokázala zajazdiť dobrý čas a so stratou je +1,15 sekundy je siedma.

24

Camille Rastová zo Švajčiarska sa postavila na trať. Ani Rastová nepredviedla dobrú jazdu. Išla veľmi pasívne a so stratou +3,88 sekundy je zatiaľ posledná.

23

Franziska Gritschová je ďalšou domácou zástupkyňou na štarte. Rakúska zástupkyňa je osemnásta so stratou +2,71 sekundy.

22

Andrea Ellenbergerová zo Švajčiarska odštartovala veľmi dobre. Aj ona však nabrala pomerne veľkú stratu v treťom sektore. V cieli je 18. so stratou +2,71 sekundy.

21

Maria Therese Tvibergová je druhou Nórkou v poradí. Tvibergová však spravila veľkú chybu a je prvou pretekárkou, ktorá dnešný obrovský slalom nedokončí!

20

Mina Fürst Holtmannová z Nórska uzatvára prvú dvadsiatku. Holtmanová predviedla pomerne lepšiu jazdu, ale ani ona nedokázala držať kontakt so špicou. V cieli jej patrí napokon trinásta priečka so stratou +2,13 sekundy.

19

Katharina Truppeová je poslednou Rakúšankou zo série. Truppeová taktiež mala pomerne veľké problémy s ideálnou stopou. Jej rozostup v cieli je +3,17 sekundy a je z toho osemnáste miesto.

18

Treťou Rakúšankou v poradí je Katharina Liensbergerová. Bývala zverenkyňa trénera Livia Magoniho sa taktiež od úvodných metrov trápila. Navyše, niekoľkokrát vyšla aj z ideálnej stopy a aktuálne je posledná s odstupom +3,27 sekundy.

17

Ricarda Haaserová je ďalšou Rakúšankou v akcii. Ani ona sa však nedokázala vyrovnať najlepším a ihneď strácala. Jej odstup v cieli je napokon +2,37 sekundy. Patrí jej 14. miesto.

16

Ramona Siebenhoferová sa nevyhla problémom na trati. Jej strata sa vyšplhala pomerne vysoko a je štrnásta. Jej odstup je +2,38 sekundy.

Priebežné výsledky:

  1. Mikaela Shiffrinová (USA) 58,72
  2. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +0,13
  3. Federica Brignoneová (ITA) +0,27
  4. Valérie Grenierová (CAN) +0,76
  5. Paula Moltzanová (USA) +0,84
  6. Petra Vlhová (SVK) +1,01
  7. Tessa Worleyová (FRA) +1,31
  8. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,41
  9. Marta Bassinová (ITA) +1,42
  10. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) +1,67
  11. Sara Hectorová (SWE) +1,79
  12. Ana Buciková (SLO) +2,03
  13. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +2,15
  14. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +2,42
  15. Michelle Gisinová (SUI) +2,96
15

Maryna Gąsienicová-Danielová je prvou pretekárkou z Poľska. V úvodnom sektore stratila pol sekundy a z tohto manka sa už nedokázala spamätať. Napokon sa jej odstup vyšplhal do výšky +1,67 sekundy je desiata.

14

Thea Louise Stjernesundová z Nórska sa pustila na nástrahy trate odhodlane. Nórka sa však ihneď dostala do červených čísel a postupne jej odstup narastal. V cieli obsadila napokon trináste miesto so stratou +2,42 sekundy.

13

Trinástku dnes má slovinská pretekárka Ana Buciková. Aj Slovinka predviedla sebavedomú jazdu, kde držala tesnú stratu. Následne však prišla chybička, ktorá znamená nárast odstupu a v cieli je to +2,03 sekundy a jedenáste miesto.

12

Druhou zástupkyňou z USA je Paula Moltzanová. Američanka nemala ideálny štart, ale na trati bola aktívna. V cieli je z toho napokon piate miesto so stratou +0,84 sekundy! Odsúva tak Petru Vlhovú na šieste miesto.

11

Michelle Gisinová zo Švajčiarska. Hneď v úvodnom sektore stratila takmer sekundu a bolo jasné, že ju čakajú problémy. Navyše, stratila aj ideálnu stopu a v cieli je jej strata až +2,96 sekundy posledná.

10

Ragnhild Mowinckelová z Nórska vyrazila na trať už v zasneženom počasí. Aj jej čísla boli od úvodu červené. V treťom sektore sa už dostala na stratu cez jednu sekundu a v cieli je siedma so stratou +1,41 sekundy.

9

Valerie Grenierová z Kanady bola považovaná za čierneho koňa dnešných pretekov. Od úvodu však nedokázala zrýchliť a strácala. V cieli však ide pred Petru Vlhovú, aktuálne má stratu +0,76 sekundy!

8

Coralie Frasseová Sombetová od úvodu nemala potrebnú rýchlosť ani techniku. V cieli je zatiaľ posledná so stratou +2,15 sekundy.

7

Elitnú sedmičku uzatvára Tessa Worleyová z Francúzska. Worleyovej čísla boli taktiež od úvodu v červenej farbe, napokon so stratou +1,31 sekundy je piata.

6

Sara Hectorová zo Švédska už na trati. Aj táto pretekárka v úvodnom sektore nabrala stratu, ktorá sa však postupne zvyšovala. V cieli je z toho priebežne šieste miesto so stratou +1,79 sekundy.

5

Lara Gutová-Behramiová so Švajčiarska nemala jednoduchú pozíciu. Ihneď v úvodnom sektore nabrala stratu, ktorú už nedokázala zrušiť. Napriek tomu, že zrýchlila, tak je so stratou +0,13 sekundy dru­há!

4

Štartové číslo 4 patrí Mikaele Shiffrinovej. Suverénka ženského alpského lyžovania mala v úvode mierny náskok, ktorý sa postupne znižoval, ale napokon to stačilo na prvé miesto o +0,27 sekundy.

3

Petra Vlhová čelila trati po výborne Brignoneovej. Slovenská pretekárka sa od úvodu hýbala v červených číslach a do cieľa prišla na druhom mieste so stratou +0,74 sekundy!

2

Aj druhá pozícia na štarte patrí Taliansku. Federica Brignoneová odštartovala rýchlo a začala si zväčšovať postupne náskok. V cieli je suverénne prvá s náskokom –1,15 sekundy!

1

Ako prvá sa na trať vydala Marta Bassinová. Talianska pretekárka predviedla konzistentnú jazdu bez väčších chýb a do cieľa prišla s časom 1:00.14.

ŠTARTOVÁ LISTINA:

  1. Marta Bassinová (ITA)
  2. Federica Brignoneová (ITA)
  3. Petra Vlhová (SVK)
  4. Mikaela Shiffrinová (USA)
  5. Lara Gutová-Behramiová (SUI)
  6. Sara Hectorová (SWE)
  7. Tessa Worleyová (FRA)
  8. Coralie Frasseová Sombetová (FRA)
  9. Valérie Grenierová (CAN)
  10. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
  11. Michelle Gisinová (SUI)
  12. Paula Moltzanová (USA)
  13. Ana Buciková (SLO)
  14. Thea Louise Stjernesundová (NOR)
  15. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL)
  16. Ramona Siebenhoferová (AUT)
  17. Ricarda Haaserová (AUT)
  18. Katharina Liensbergerová (AUT)
  19. Katharina Truppeová (AUT)
  20. Mina Fürst Holtmannová (NOR)
  21. Maria Therese Tvibergová (NOR)
  22. Andrea Ellenbergerová (SUI)
  23. Franziska Gritschová (AUT)
  24. Camille Rastová (SUI)
  25. Alice Robinsonová (NZL)
  26. Stephanie Brunnerová (AUT)
  27. Simone Wildová (SUI)
  28. Nina O'Brienová (USA)
  29. Estelle Alphandová (SWE)
  30. Roberta Melesiová (ITA)
  31. Asja Zenereová (ITA)
  32. Elisa Mörzingerová (AUT)
  33. Britt Richardsonová (CAN)
  34. Jessica Hilzingerová (GER)
  35. Lisa Nybergová (SWE)
  36. Tina Robniková (SLO)
  37. Clara Direzová (FRA)
  38. Julia Scheibová (AUT)
  39. Vivianne Härriová (SUI)
  40. Elisabeth Kappaurerová (AUT)
  41. Hilma Lövblomová (SWE)
  42. Elisa Platinová (ITA)
  43. Zrinka Ljutićová (CRO)
  44. Vanessa Kasperová (SUI)
  45. Andrea Filserová (GER)
  46. Luisa Bertaniová (BUL)
  47. Magdalena Luczaková (POL)
  48. Nina Astnerová (AUT)
  49. Neja Dvorniková (SLO)
  50. Mélanie Meillardová (SUI)
  51. Lara Colturiová (ALB)
  52. Katie Hensienová (USA)
  53. Cassidy Grayová (CAN)
  54. Stella Johanssonová (USA)
  55. Karoline Pichlerová (ITA)
  56. Laura Steinmairová (ITA)
  57. Laura Pirovanová (ITA)

V Kronplatzi panuje krásne a jasné počasie.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní pokračuje v rakúskom Kronplatzi. V utorok si ženská lyžiarska elita zmeria sily v obrovskom slalome. My si tieto preteky priblížime v našom textovom prenose, pri ktorom Vás srdečne vítam.

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 10:30.