Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Biatlon

15.01.2023 o 14:45

Víťaz: Simonová

Vittozziová

Štadión: Chiemgau Arena, Ruhpolding
Filter

Preteky s hromadným štartom na 12.5 km v nemeckom Ruhpoldingu nakoniec ovládla favoritka a líderka Svetového pohára Julia Simonová. Francúzka v samom závere dokázala predbehnúť víťazku štvrtkových pretekov Vittozziovú a krajanku Chevalierovú-Bouchetovú.
Dnes sa ale vôbec nedarilo Paulíne Bátovskej Fialkovej, ktorá urobila na strelnici až 6 chýb a skončila na 26. mieste.

Cieľ

Najlepšou československou pretekárkou je nakoniec Markéta Davidová, ktorá v samom závere predbehla dnes vynikajúco strieľajúcu Jessicu Jislovú o približne 5 sekúnd.
Paulína Bátovská Fialková zas finišuje na 26. mieste.

Cieľ

Julia Simonová nakoniec víťazí v dnešných pretekoch tesne pred Lisou Vittoziovou. Na treťom mieste nakoniec s menším odstupom dorazila Anaïs Chevalierová-Bouchetová.

12 km

Julia Simonová vyzerá byť ale v samom závere o niečo rýchlejšia a víťazstvo tak asi vybojuje na svoju stranu.

11,8km

Lisa Vittozziová sa rozhodla zrýchliť v tomto stúpaní a pravdepodobne utrhla Anaïs Chevalierovú-Bouchetovú. SImonová však ide stále popri nej.

11,2km

Na čelo prvej trojice sa dostala Anaïs Chevalierová-Bouchetová. Simonová s Vittozziovou sú ale tesne za ňou a o ničom ešte nie je rozhodnuté.

4. str

Jessica Jislová s Marketou Davidovou neurobili teraz ani jednu chybu a patrí im tak 14., respektíve 16. pozícia.
Paulina Bátovská Fialková práve tiež dostrieľala a aspoň posledná položka jej vyšla bezchybne. Patrí jej 26. miesto.

4. str

Julia Simonová spravila jednu chybu a po bezchybnej streľbe Vittozziovej a Chevalierovej-Bouchetovej odídu tieto pretekárky zo strelnice naraz. O víťazstve sa tak rozhodne až v samom závere.

8,7 km

Simonová mierne zvyšuje svoj náskok proti Vittoziovej a dvojica prenasledovateliek tiež neznižuje svoju stratu. Ak teda Simonová teda nespraví na poslednej streľbe chybu, tak by v dnešných pretekoch mala zvíťaziť.

3. str

Jessica Jislová zaznamenala ďalšiu čistú streľbu a napriek nie najrýchlejšiemu behu je už štrnásta. Nulu na strelnici pridala aj Davidová, ktorej sa tak podarilo prepracovať na 24. miesto. Naopak Paulina Bátovská Fialková spravila ďalšie 2 chyby a prepadáva sa už na 28. pozíciu.

3. str

Zo skupiny prenasledovateliek strieľali najlepšie Anaïs Chevalierová-Bouchetová a Vanessa Voigtová, ktoré majú po nulke stratu mierne cez 10 sekúnd.

3. str

Prvá strelecká položka v stoji dopadla rovnako pre obe biatlonistky z čela pretekov. S miernym náskokom po jednom trestnom kole však bude prvá Simonová, keďže strieľala o niečo rýchlejšie.

6,8 km

Na tomto medzičase sa Vittozziová stále drží po boku Simonovej. Táto dvojica potom zvýšila svoj náskok na ďalšiu skupinu pretekárok už na takmer polminútu.

2. str

Táto strelecká položka sa absolútne nepodarila Paulíne Bátovskej Fialkovej. Slovenka totiž spravila až 3 chyby a prepadáva sa na 27. priečku. O jedno miesto pred ňou je Markéta Davidová. ale na 19. miesto sa po bezchybnej streľbe vyšvihla Jessica Jislová.

2. str

Druhú streľbu najlepšie zvládli Lisa Vittozziová a Julia Simonová, ktoré budú spoločne postupovať na čele pretekov.
Približne 15 sekúnd za nimi potom sú ďalšie bezchybné strelkyne Lisa Theresa Hauserová a Anna Magnussonová.

4,2 km

Paulina Bátovská Fialková si na prvom medzičase udržuje dvanástu pozíciu. Prvá je stále Vittozziová, ale dopredu sa z ôsmeho miesta derie Julia Simonová.

1. str

Paulina Bátovská Fialková síce spravila jednu chybu, no aj tak sa drží na slušnom dvanástom mieste a na prvú Vittozziovú stráca približne 25 sekúnd.
Príliš sa však nedarilo Jislovej a Davidovej. Prvá menovaná Češka je po jednom trestnom kole na 23. priečke a Davidová je dokonca až po troch na 28. pozícii.

1. str

Prvú streleckú položku sprevádzalo veľa nepresných výstrelov a s nulou zvládlo odstrieľať iba 7 pretekárok.
Prvá je momentálne Lisa Vittozziová pred Lenou Häckiovou-Grossovou a Lisou Theresou Hauserovou.

1,8 km

Na druhom medzičase máme na čele stále Francúzku. Druhá je však už Markéta Davidová a Paulina Bátovská Fialková sa drží na deviatej priečke s odstupom niečo vyše troch sekúnd.

1,2 km

Na úvodnom medzičase si prvenstvo drží Julia Simonová. Zvyšok štartového poľa postupuje bez väčších odstupov za ňou.

Štart

Preteky sa práve začali a všetkých 30 biatlonistiek je už na trati.

Všetkým priaznivcom zimných športov a hlavne biatlonu prajem pekný deň a vítam Vás pri našom online prenose z pretekov žien na 12,5 km s hromadným štartom z nemeckého Ruhpoldingu.

Z 30-členného štartového poľa budú najväčšími favoritkami prvé dve pretekárky Svetového pohára Julia Simonová s Elvirou Öbergovou, ktoré spolu s víťazkou štvrtkových vytrvalostných pretekov vyštartujú z prvého radu.
Jediná Slovenka na štarte bude Paulina Bátovská Fialková, ktorá sa pokúsi napodobniť umiestnenie v top 10 zo štvrtka. Fialková bude na štarte v piatom rade.

Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 14:45.