Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto sa pozeral, nemal radosť, kto však počúval Calzonu, myslel si, že sa mu sníva. Ak by sa tlmočník mýlil, bolo by to lepšie

GLOSA: Slovensko - Luxembursko 0:0. Po bezradnom výkone. Dozvedeli sme sa však, že všetko je fajn. Sme na dobrej ceste, lebo pred polrokom by sme prehrali 0:4.

24.03.2023 10:04
Francesco Calzona Foto: ,
Tréner reprezentácie Francesco Calzona.
debata (9)

Nuž, nejeden Slovák si azda povie, že to je nejaká forma futbalovej psychoterapie, ktorú si tu na nás prišiel taliansky tréner Francesco Calzona odskúšať. Lebo kto sa vo štvrtok pozeral, nemohol mať radosť. A kto po zápase počúval, myslel si, že sa mu sníva.

Iste, Luxembursko nie je žiadny suterén, mužstvám, ktoré budú súperiť o postup, ešte nejaký ten bodík uchmatne. Nie je to však ani európsky priemer a domáca remíza na úvod je z pohľadu ambícií pobiť sa o druhé miesto (hoci nie je isté, či také Slováci majú) v skupine doslova fatálna.

Bezgólový výsledok nie je nič príjemné. Dokonca aj na to, že z futbalového prejavu slovenskej reprezentácie občas bolia oči, sme si už zvykli, ale toľko alibizmu a neschopnosti pomenovať veci priamo, sme tu ešte nemali.

10. Slovensko vs. Luxembursko Čítajte viac Piskot z trnavských tribún, Luxemburčania sa bavili. Bezzubí Slováci opäť sklamali

Aj Štefan Tarkovič, ktorý zlé slovo nepoznal, sa pri pohľade na Calzonu musí červenať za ušami.

Taliansky tréner si pýta čas. S mužstvom dosiaľ absolvoval pätnásť tréningov a to je vraj málo. Vraví, že je to dlhý proces a necíti sa ohrozený. Žiada sa opýtať sa ho, čo sa zmení za nasledujúci rok? Po tridsiatich tréningoch?

A prečo Bosna a Hercegovina v rovnaký deň a v rovnakom čase zdolala pomerne silný Island (3:0). Bez hviezdneho Edina Džeka, s trénerom, ktorý mal premiéru na lavičke.

Po nevydarenom zápase éterom letí ironická poznámka, či vôbec tlmočník správne interpretoval slová Taliana Calzonu.

Bodaj by to tak bolo a prekladateľ sa v spleti pokrytectva totálne stratil. Pre futbalové Slovensko a chabých tritisíc divákov na štadióne v Trnave by to bola omnoho lepšia správa.

SR Trnava šport futbal ME 2024 kval. J Luxembursko TTX Čítajte viac Chyba prekladateľa alebo žart? Škrtel s Muchom sa pustili do Calzonu, Talian reagoval jedinou vetou
Utrápená remíza. Ohlasy na zápas Slovákov v Trnave Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Wort.lu (Lux.): Luxemburčania berú bod zo...

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #Francesco Calzona