Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak proti Luxembursku nie sme favorit, v akom predklone nastúpime proti Ronaldovi?

Najprv s Luxemburskom, potom s Bosnou. Oba zápasy doma. Žiada sa povedať, že povinných šesť bodov. Lebo ak to tak nie je, potom na futbalové Euro radšej zabudnime.

22.03.2023 11:54
Martin Dúbravka Foto:
Martin Dúbravka.
debata (3)

Slovenský šport nikdy nehýril priveľkým sebavedomím. Slovu musím sa odjakživa bránil. Pred blížiacimi sa duelmi kvalifikácie sa nám tu však rozmáha akýsi nešvár. Počúvame, ako treba potešiť fanúšikov, že proti Luxembursku nie sme v pozícii favorita (brankár Martin Dúbravka), že na domácej pôde nás proti podpriemernému európskemu tímu, 92. v rebríčku FIFA, nečaká nič ľahké (tréner Francesco Calzona).

Nuž, ak si osvojíme podobné myšlienkové pochody, v akej pozícii sme potom v nedeľu proti Bosne? Outsidera? Ktoré líce nastavíme v júni v Rejkavíku a v akom hlbokom predklone nastúpime v septembri v Bratislave proti Portugalsku?

Nebuďme alibisti…

Pravda, Luxembursko už nie je fackovací panák ako kedysi. V strede má aj zopár solídnych futbalistov. Stále však platí, že trhová hodnota celého tímu je omnoho nižšia, ako Stanislava Lobotku. Takto nejak by sme rátali pred zápasom proti silnému, všakže?

Video

Futbalové Slovensko má za sebou ťažký rok. Prepadlo sa síce do piateho výkonnostného koša, ale pri žrebe európskej kvalifikácie nad ním svietila šťastná hviezda. Mohlo dopadnúť oveľa horšie.

Na Euro 2024 v Nemecku postúpi 24 tímov, takmer polovica z celkového počtu záujemcov. Ak odrátame štvrtinu z nich (napríklad aj Luxembursko), ktorá nemá nárok, potom sa šanca na účasť javí ako reálny cieľ.

Bez výhovoriek. Von z komfortnej zóny. Piaty kôš nie je poľahčujúca okolnosť, cieľ by mal byť jednoznačný – dostať sa z neho vyššie a vážne sa pobiť o majstrovstvá Európy. Inak slovensko-talianska misia s Calzonom nedával žiadny zmysel.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti