Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Ramsay ozdravil špičku ľadovca. Nie je však všeliek

Slovensko je hokejová krajina. Nechá sa unášať na vlne úspechov, dokáže odpustiť - predovšetkým zlatej generácii - keď sa nedarí. Iné športové odvetvia by mohli závidieť.

16.06.2022 14:00
12 Ramsay Foto: ,
Craig Ramsay.
debata (1)

Craig Ramsay vtlačil slovenskej reprezentácii novú tvár. Oveľa atraktívnejšiu, odvážnejšiu, modernejšiu. Dal príležitosť aj hráčom, o ktorých sme si mysleli, že na dres s dvojkrížom nemali a nikdy mať nebudú.

V médiách, ale aj v spoločnosti, sa však navodila atmosféra, akoby 71-ročný Kanaďan bol všeliek. Muž, ktorý všetko vyrieši. Dokonca – v uplynulých dňoch – aj naše futbalové problémy.

Samozrejme, toto je hlboký omyl.

Pravda je taká, že Ramsay rieši len špičku ľadovca. Jeho najviditeľnejšiu časť. Nie slovenský hokejový problém ako taký. Pri všetkej úcte – Juraj Slafkovský by bol do NHL draftovaný s ním i bez neho. A či z druhého alebo pätnásteho miesta, to je nakoniec jedno.

O Slafkovskom stále platí, že hokejovo nevyrástol vďaka, ale napriek slovenskému systému.

SR Hokej SZĽH Šatan Ramsay TK BAX Čítajte viac Ramsay sa môže stať rekordérom. Pozrite sa, ako zareagoval na trofej od Šatana

Aktuálne nás čakajú pomerne úspešné roky v drafte do NHL. Ročníky 2004 a 2005 sa zdajú byť naozaj výnimočné. V tejto chvíli sú skôr výsledkom štatistickej chyby. Na to, aby sme mohli povedať, že náš hokej sa pohol vpred, si ešte chvíľku budeme musieť počkať.

Matematika nepustí. Ak nevyrastú nové ľadové plochy, hokejové strediská a výrazne nevzrastie počet aktívnych hráčov – a my netvrdíme, že sa to nezačína diať – potom sme tam, kde sme boli.

S Ramsaym či bez Ramsayho…

Fínsko Hokej MS2022 A SR Dánsko Nemec Čítajte viac Ramsay nie je despota. Pri Slafkovskom sa treba krotiť

Erudovaný Kanaďan zo svojej pozície urobil, čo mohol. Je skvelé, že pri reprezentácii bude pokračovať. Pokiaľ mu nechýba chuť a energia, užívajme si ho. Trénera jeho kalibru by sme inde len-tak nezohnali.

Horšie je, že štyri roky sa hovorí o potrebe vychovať šikovného nástupcu a stále vraj nie je. Čo sa zmení za dvanásť mesiacov?

Dôvody, prečo by mal Craig Ramsay zostať koučom SR Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Je obľúbený medzi hráčmi. Mnohí z nich tvrdia,...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Craig Ramsay