Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Na Tarkovičovu obranu. Takto sa to nerobí...

Štefan Tarkovič je férový chlap. A s korektnými ľuďmi treba jednať korektne. Tentoraz to tak nebolo.

08.06.2022 14:00
Štefan Tarkovič Foto:
Štefan Tarkovič.
debata (14)

Hneď na úvod treba povedať, že doma nad Kazachstanom sa patrí vyhrať. Za každých okolností. Niežeby výprava z Nur-Sultanu bola futbalovým trpaslíkom, ale Slovensko je stále aspoň šedý priemer. Na mužstvá rangu Kazachstan to musí stačiť.

Prehru 0:1 by ani Tarkovič „obkecávať“ nemal, hoci sa o to snažil. Futbaloví „slušňáci“ neraz radšej strpia chvíľku trápnosti, lebo otvorená kritika do vlastných radov je pre nich až to posledné.

Na Tarkovičovom „padáku“ však niečo nesedí…

Keď s ním v januári futbalový zväz podpísal nový kontrakt, požiadavka znela jasne – postup z C-kategórie Ligy národov a potom účasť na európskom šampionáte 2024.

Ak by Slováci po trnavskej blamáži stratili nádej dostať sa vyššie, pochopili by sme. Tréner by zadefinovaný cieľ nesplnil a to je dobrý dôvod na predčasné ukončenie zmluvy.

Rusko SR Slovensko Švédsko futbal ME2020 E Čítajte viac Tarkovič velil priemerným. Nedokázal ich strhnúť

Škriniar a spol. síce prehrali, ale postúpiť stále môžu. V skupine s Azerbajdžanom, Kazachstanom a Bieloruskom by to aj napriek zakopnutiu nebol žiadny zázrak.

Tarkovič možno doplatil na staré hriechy. Na nevydarené Euro, či zbabranú kvalifikáciu na MS do Kataru. Na strelecké suchoty a často bezradný prejav.

Futbalovému metodikovi sa potom skončila zmluva a po mesiacoch hľadania dostal novú. Všetci dobre vieme, že SFZ stál predovšetkým o nedostupného Vladimíra Weissa. Až potom siahol opäť po Tarkovičovi.

Jeho nový kontrakt, na ktorom ešte atrament ani nestihol zaschnúť, však okrem iného znamenal: s tvojim doterajším pôsobením sme spokojní. Začínaš s čistým stolom.

Potom ale Kováčik a spol. nemali po prvej prehre stínať jeho hlavu.

Štefan Tarkovič Čítajte viac Potvrdené, Slováci sú bez trénera. Tarkovič pri reprezentácii skončil

Tarkovič nestihol nesplniť ani prvý zo stanovených cieľov. Dohoda s ním zadymila v komíne. Zvláštne. Vo futbalových kluboch nech si majitelia robia čo chcú – ich peniaze, ich rozhodovanie, ich vizitka.

Reprezentácia však nie je súkromný biznis. Potrebuje aspoň kus štábnej kultúry.

Kto povedie Slovensko? Toto sú kandidáti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Vladimír Weiss st. doviedol Slovensko na MS...

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Tarkovič #slovenskí futbalisti