Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Slovan, kvalita a realita

Dušan Galis získal po rozdelení federácie so Slovanom tri tituly. Ďalších deväť vždy iný tréner.

17.04.2022 11:01
SR Futbal EKL F 1.kolo Slovan Kodaň BAX Weiss Foto: ,
Kouč Slovana Vladimír Weiss starší.
debata (6)

Podobnú raritu by sme v iných ligách len ťažko hľadali. Na Tehelnom poli ani titul negarantuje šéfovi futbalovej lavičky ďalšie pôsobenie v klube.

Aj v tejto sezóne často odznelo tvrdenie, že Slovan disponuje „obrovskou kvalitou“. Vladimír Weiss je prvý, ktorý toto klišé verejne spochybnil.

Nedávno po derby v Trnave oponoval, že ak by mal tím superkvalitu, ako sa často vraví, zvíťazil by 5:0. A my sme vyhrali horko-ťažko 1:0, dodal.

Slovan triumfoval suverénne. S jeho podmienkami, rozpočtom, možnosťami, kádrom by bolo prekvapením, keby to bolo inak. Ostatné kluby – až na jednu-dve výnimky – pri ňom pôsobia ako chudobní príbuzní.

Vladimír Weiss. Čítajte viac Perfekcionista Weiss: Vždy hráme na víťazstvo, dnes sa to nepodarilo

Ak sa pochlapí vo finiši, môže vyhrať súťaž aj s rekordným náskokom odvtedy, čo sa hrá liga súčasným modelom.

Bratislavský tím si v súťaži, ktorá beží už desiaty mesiac, udržal výkonnosť bez dramatických výkyvov. A tú si zasa „mohol dovoliť“ najmä vďaka najširšiemu a najvyrovnanej­šiemu kádru.

A tiež najspokojnejšiemu. Weiss v ňom začal robiť vietor, buduje tím na svoj obraz, ale ukazuje sa, že na zásadnejšiu zmenu, rok stačiť nebude.

Otázkou je, či nájde v klube trpezlivosť ako kedysi v Artmedii, kde to tiež zavše aj bolelo, ale tím napokon dotiahol do skupiny Ligy majstrov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Obrazom jeho reálnej sily boli zápasy s najvážnejšími domácimi súpermi. Tí sa dokázali zmobilizovať na zopár zápasov, ale ani jeden nevydržal dlhší čas s dychom.

Slovan nemal ani s jedným ľahkú prácu. S troma tímami, ktoré sú za ním, odohral deväť zápasov a zvíťazil v troch. Nijaký s ľahkosťou a presvedčivo.

To je problém. Aj jemu chýba v širšom ansámbli výraznejšia individuálna kvalita hráčov nad lepší slovenský priemer.

To je dôvod, prečo na Tehelnom poli stále môžu len snívať, že sa naplní Weissova túžba o zápasoch s Barcelonou či Realom.

SR Futbal FL 6. Ružomberok Slovan titul ZAX Čítajte viac Titul sa po štvrtýkrát za sebou zafarbil do belasa. Slovan je majster

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st.