Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Neodpisujte šampióna. Úľava od tlaku mu prospeje

Každý človek je unikát. Je to náš jedinečný dar pre druhých, jedinečný pre celý vesmír.

05.10.2021 15:50
SR P. Bystrica šport cyklistika OS 65. ročník... Foto: ,
Peter Sagan v pelotóne.
debata (2)

Legendárny muzikant Bob Marley vedel, o čom hovorí. Patril medzi výnimočných umelcov, ktorým sa dostalo najväčšieho uznania až po odchode do hudobného dôchodku.

Peter Sagan nedokáže prehadzovať akordy na gitare či napísať chytľavú reggae pesničku. Ľudí však baví iným spôsobom.

Šoumen, rocková hviezda v sedle, najpútavejší cyklista v pelotóne. Žilinský rodák počas kariéry dostal viacero prívlastkov, ktoré vystihujú jeho vzťah k športu i obecenstvu.

peter sagan Čítajte viac Saganovci vstali s krvavými očami. Roubaix je masaker

Fanúšikovia, najmä zo Slovenska, si zvykli na jeho početné úspechy. Tri tituly svetového šampióna, sedem zelených dresov z Tour de France, fenomenálne triumfy na slávnych klasikách Okolo Flámska či Paríž – Roubaix. Ľudia sú rozmaznaní a chcú viac.

Lenže aj Sagan je iba človek. Má limity a výkonnostné stropy. Je nemožné robiť cyklistiku ako šport, ktorý spája vytrvalosť, silu a rýchlosť, permanentne na najvyššej úrovni.

To, že víťazstvá mu už nenaskakujú na konto ako na bežiacom páse, čiastočne znamená ústup z pozícií. Sám vie, že výkonnostné i výsledkové maximá má za sebou. Viac vo svojej top forme už zrejme dokázať aj tak nemohol…

Peter Sagan Čítajte viac Potrebujem teplú sprchu. Pozrite si, ako vyzeral Sagan v cieli

Cyklámenový dres na Giro d'Italia či celkové víťazstvo na Okolo Slovenska nie sú až také prestížne úspechy. Ale svedčia o tom, že Sagan nikam neodchádza a treba s ním počítať.

V novom pôsobisku TotalEnergies ho čaká odlišná úloha. Hoci s podporou slabšieho tímu ako v Bore, úľava od výsledkového a mediálneho tlaku, ktorému čelil dlhé roky, mu môže len prospieť.

A nezabúdajte, Sagan ako jediný v histórii vyhral majstrovstvá sveta trikrát za sebou. Ak by už nezískal čo i len jediný triumf, výnimočnosť v cyklistických kronikách má zaručenú.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan