Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Slovan je v balíku. Skoro zadarmo

UEFA robí, čo jej sily a tučné konto stačí, aby jej členské krajiny a ich najsilnejšie kluby mali čo najviac dôvodov na spokojnosť. A čo najmenej na rebéliu.

27.08.2021 15:10
Slovan Foto: ,
Tribúny Tehelného poľa počas zápasu Slovana so Shamrockom.
debata (1)

Na finálový turnaj ME otvorila dvere 24 krajinám. A pre istotu vymyslela aj komplikovaný postupový model, aby znížila na minimum riziko, že sa niektoré silné tímy ocitnú mimo hru. Komu by nebodaj nestačila klasická kvalifikácia, má k dispozícii ešte Ligu národov.

Nejde len o nezištnosť a solidárnosť. V čoraz silnejšom futbalovom biznise nik nepotrebuje, aby medzi elitou chýbalo Taliansko, ako sa to stalo na posledných MS v Rusku. Alebo Holandsko, ktoré sa neprebojovalo na ME 2016.

Aj v klubových súťažiach už funguje podobná stratégia. UEFA utvorila aj tretiu európsku súťaž (Konferenčnú ligu). Vo všetkých skupinách sa od budúceho mesiaca až do polovice decembra predstaví dovedna 96 tímov!

Slovan, Žilina, pohár, finále Čítajte viac Žiadny gigant, dva silné tímy. Slovan spoznal súperov v Európe

Každý si príde na svoje. Už dávno neplatí, že v najprestížnejšej Lige majstrov sa stretávajú len majstri. V jej skupinách nastúpi päť španielských tímov, po štyri anglické, nemecké, talianske. A všade sa delí čoraz väčší koláč. Prémie sa vyplácajú za všetko. Za účasť, za postup, za víťazstvo, za remízu…

V tomto veľkorysom systéme sa zvezie vždy aj niekto z malých. Ujdú sa mu nejaké „odrobinky“. Teraz napríklad aj Slovanu. Vďakabohu za jeho domáci výkon s Olympiakosom. Potreboval ho ako soľ, aby nebudil dojem, že dostal miestenku v skupine úplne zadarmo. Podal najlepší výkon pod Weissom.

Ale dieru do futbalovej Európy neurobil. Z Ligy majstrov spadol do Európskej a odtiaľ do Konferenčnej ligy. Nebyť nej, už by skončil. Na Tehelnom poli nezdolal ani zástupcu Gibraltáru, čo bol dosť veľký trapas. Stačilo, že z ôsmich zápasov vyhral dva. Azda teraz ukáže, že má aj naviac.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava