Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Grigar dostal facku. Všetci si z neho môžeme vziať ponaučenie

Všetci dostaneme v živote aspoň jednu lekciu. Nie každý si z nej vezme to dobré.

30.07.2021 10:51
Jakub Grigar Foto: ,
Jakub Grigar s trénerom Stanislavom Gejdošom po finálovej jazde na olympiáde v Tokiu.
debata (4)

Pred piatimi rokmi šiel Jakub Grigar na olympiádu do Ria ako začiatočník. V kútiku duše dúfal vo finále. Nakoniec z toho bol prekvapujúci medailový útok.

Čierny kôň do polovice trate predvádzal rýchlu a bezchybnú sambu. Potom prišli dve neveľké zaváhania a neľútostná divoká voda mu to zrátala aj s úrokmi. Obsadil piate miesto, len 44 stotín od bronzu.

Človeku ho prišlo trochu ľúto…

Jakub Grigar Čítajte viac Skromný Grigar: Smiech, drina, plač. Toto nie je úspech jedného muža

Vtedy devätnásťročný tínedžer však nelamentoval. Nehľadal výhovorky, skôr svoje rezervy. A vyhlásil: „Boli tu štyria lepší pretekári. Je na mne, aby som sa posunul.“

Vraj s ním nikdy poriadne nemávala puberta. Od malička vie, čo chce. Nejde za tým lakťami, skôr skromne a potichu. Nie však ustráchane.

Keď pred dvomi rokmi zmenil trénera – Tomáša Mráza nahradil Stanislav Gejdoš – vyvolal jeho krok veľkú pozornosť. Nebolo v tom nič osobné, Grigar potreboval nový impulz.

Jakub Grigar Čítajte viac FOTO: Slovensko našlo medailu aj v perejach. Takto sa k nej dostal Grigar

Do Tokia dorazil ako jeden z favoritov na medailu i víťaz posledných pretekov Svetového pohára pred olympiádou. Nič to však neznamená. Veď v mužskom kajaku ich napočítate zo desať.

Grigar znova ukázal skvelý úvod. Tentokrát však vyšperkoval aj záver. V Tokiu boli všetci zdolateľní – okrem jeho kamaráta spoza rieky Morava Jiřího Prskavca. Klobúk dole pred českou hviezdou.

Grigarova jazda má strieborný lesk a historický lem. Nielen pre sympaťáka z Liptovského Mikuláša, ale aj pre celú krajinu. Slovensko je vodnoslalomárskou veľmocou, ale na kov z najvyrovnanejšej disciplíny čakalo až do piatku.

Vybojoval ho mladík, ktorý dostal v Brazílii facku. Pozbieral sa z nej ako starý harcovník. Skvelý príbeh. Môžeme si z neho vziať ponaučenie.

clanok Dávame do pozornosti Všetko o olympijských hrách v Tokiu

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #vodný slalom #Jakub Grigar #Tokio 2020