Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Sagan je drahá nevesta s celým ansámblom. Boru pritlačil k múru

Máme za sebou ďalšiu Grand Tour. S výsledkom, ktorý by za bežných okolností postavil krajinu do pozoru. Možno sú to hokejové majstrovstvá sveta, ktoré na Giro d'Italia vrhli tieň. A možno je ten dôvod oveľa prozaickejší.

31.05.2021 16:00
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (13)

Peter Sagan…

Zvykli sme si. Na víťazstá, na dresy. Všetko akosi zovšednelo. Úspech sa očakáva aj od človeka, ktorý nedávno prekonal Covid a stratil natrénované.

Možno je to iba zdanie, ale vo svete, kde cyklistika hlboko zapustila korene, si slovenský fenomén vážia ešte viac. Taliani roky robili všetko možné aj nemožné, aby ho dostali na Giro.

Sagan dal ich pretekom ďalší rozmer.

Tím Bora-Hansgrohe zhodnotil svoje pôsobenie ako úspešné. Žiada sa dodať, že bez 31-ročného Slováka by to bol taliansky prepadák. Splnil to, s čím ho na Giro poslali. Zakryl to, čo ostatným nevyšlo.

Sagan podržal Boru, Bora zasa Sagana. O tri týždne bude jej vlajkovou loďou aj na Tour de France. Ukazuje sa, že nikto iný na to v tejto chvíli nemá. Výsledkovo. Marketingovo.

Nijako…

Stará dáma je ešte vyšší level ako Giro. Vrchol vrcholov. Rodák zo Žiliny naň môže ísť s pokojným svedomím.

Dokázal, že má stále rýchlosť i vytrvalosť.

Čas je neúprosný. Rokovania o novej zmluve začínajú byť horúce. Zmluvu s trojnásobným svetovým šampiónom však neupečiete za noc. Napokon, s drahou nevestou sa takto rýchlo nevyjednáva. Najmä, ak chce prísť do domu s celým ansámblom.

Giro d'Italia pritlačilo Boru k múru. Sagan dostal v Taliansku na papier pečiatku, že aj naďalej je to pretekár par excellence.

Otázkou nie je, kto by ho chcel, ale kto by ním pohrdol.

Peter Sagan so synom Marlonom na pódiu v Miláne Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan oslavuje zisk cyklámenového dresu...
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Giro d´Italia 2021