Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Rižský chaos je pomocná ruka priemerným. Aj pre Slovákov

Prekvapenie poobede, ďalšie na dobrú noc.

24.05.2021 09:56
Švédsko - Bielorusko Foto: ,
Momentka zo zápasu Švédsko - Bielorusko.
debata

S nečakanými výsledkami sa na majstrovstvách sveta roztrhlo vrece. Diera je poriadne veľká. Lebo zatiaľ čo v minulosti sme si zvykli v úvode na jeden tradičný úlet, tentoraz čakáme na posledný. A stále nič.

Favoritom v Rige kypí z hrnca…

Všetko to odštartovali v piatok Kanaďania prehrou 0:2 s domácim Lotyšskom. V nedeľu sa javorový list červenal opäť. Hokejový gigant strelil za 120 minút jediný gól. Za ten čas ich inkasoval sedem.

Švédi? Môže byť azda pre severskú krajinu niečo ponižujúcejšie, ako to, že ju zdolá nehokejový brat z Dánska? Ešteže tu sú aj Fíni a odvrátili pozornosť od susedskej blamáže. Prehrou s Kazachmi.

Česi cestovali na Pobaltie s najvyššími ambíciami. V Prahe sa po dlhom čase opäť hotujú na zlato. Pravda, prvé dve prehry s Ruskom a Švajčiarskom dych nikomu nevyrazia, ale história si ich bude pamätať. Takto zle nikdy predtým nezačali.

Ramsay Dávame do pozornosti Program, výsledky, zaujímavosti. Všetko o MS v hokeji 2021

Čo všetko to znamená? Zatiaľ nič. Covidový šampionát v Rige je len pokračovaním toho, čo žijeme už viac ako rok. Nikto netuší presne čo ani kedy.

V hokejovej terminológii: Kanada môže byť o dvanásť dní šampión. Rovnako Švédi. Aj Česi sú naďalej horúcim adeptom. A možno budeme poriadne prekvapení.

Veru, pekne sa nám to začalo. Tak, ako sme si vždy želali. Zápasy sú zväčša vyrovnané, jednoznačné prognózy akosi strácajú reálny základ. Bielorusi, Dáni, Kazaši už môžu, Kanaďania, Švédi ani Fíni nemusia. Len tak ďalej!

Tohtoročný šampionát je jeden veľký chaos. A to je najlepšia pomocná ruka pre priemerných. Aj pre Slovákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2021 v hokeji