Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Ramsayho deti

Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Samuel Kňažko... Čo meno, to tínedžer.

16.05.2021 08:50
Craig Ramsay Foto: ,
Craig Ramsay a slovenskí hokejisti v kempe pred MS v Rige.
debata (10)

Plus niekoľko čerstvých dvadsiatnikov. Bez medzinárodných skúseností. Taký Slafkovský – najväčší slovenský talent za uplynulé roky – ešte seniorský hokej nehral. Dobre čítate, 17-ročný Košičan v TPS Turku, kde aktuálne pôsobí, proti mužom v ostrom zápase nikdy nenastúpil. Kňažko detto.

Patria takíto hokejisti na majstrovstvá sveta?

Tréner Craig Ramsay im dáva šancu, možno životnú. Je to v súlade s tým, čo deklaroval, keď prišiel na slovenskú lavičku – národný tím treba obmeniť. Mimochodom, toto je tretí šampionát, na ktorom sa predstavia Slováci pod taktovkou skúseného Kanaďana. Na všetky podujatia vzal iba dvoch hráčov – Marka Ďalogu a Michala Krištofa.

Nie, vôbec to nesvedčí o širokej hokejovej základni. Ani náhodou. Tá je prabiedna. Je to skôr o tom, že Šatan a spol. stále hľadajú. Skúšajú. A prípadný úspech – takým je už niekoľko rokov aj postup do štvrťfinále MS – sú ochotní obetovať.

Jednoducho investícia do budúcnosti.

Slovenskí hokejisti Čítajte viac Šatan oznámil konečnú nomináciu. Do Rigy vezie najmladší tím v histórii

Predvlani v Košiciach mali premiéru na MS siedmi Slováci. Teraz ich bude výrazne viac. Vekový priemer 25,8 padol pod 25 rokov. Ťažko čakať, že tento tím bude hokejovejší ako na domácom šampionáte. Skôr nie. Ramsay však sľubuje dravosť. A úprimne, predovšetým ňou môže súperom narobiť starosti.

Riskuje, na svoje posledné MS berie najmenej skúsený tím. Po dohode s Miroslavom Šatanom. Ktovie, či by si trúfli, ak by sa z elitnej kategórie tento rok zostupovalo. Cieľ nemenia, zostáva ním play off. Ten, kto vie čítať medzi riadkami nominácie, vidí, že ďalším sú svetlejšie zajtrajšky.

V Rige nepôjde len o výsledok. Aj keď na tretí Ramsayho pokus by sa jeden už patril. Pokojne aj s deťmi.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan #Craig Ramsay #MS 2021 v hokeji