Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Snaha sa vyplatí

Nedá sa. Určite ste sa s podobnými slovami už stretli.

29.04.2021 10:34
SR Hokej TEL štvrťfinále 4 Nové Zámky Zvolen NRX Foto: ,
Gólová radosť hráčov Zvolena.
debata (1)

Je to nemožné či nezrealizovateľné… Slováci patria vo výhovorkách medzi expertov. Vždy je ľahšie nájsť dôvod, prečo sa myšlienka nemusí podariť, ako usilovne na nej pracovať a hľadať možnosti na realizáciu.

V hokejovej extralige ide proti prúdu Zvolen.

Postaviť úspešné mužstvo mimo Bratislavy, Košíc a Bystrice? Rytieri ukazujú, ako na to. Hrať len so štyrmi legionármi, kým väčšina ligy pracuje so zahraničnou sedmičkou? Pod Pustým hradom žiadny problém.

Poprad, Čítajte aj NÁZOR: Naozaj popradské

Zorganizovať testovanie pre fanúšikov tak, aby mohli dnes a zajtra prísť na zápas, hoci futbalisti a basketbalisti kričia na Slovensku obľúbené „nedá sa to“? Zvolenčania zamakali a do finále vstúpia aj s diváckou podporou.

Všetko sa dá, len treba chcieť.

Rytieri túžia už len po jedinom – zakončiť úspešnú sezónu štyrmi triumfmi vo finále a po ôsmich rokoch vrátiť majstrovskú trofej opäť do Zvolena.

Majú na to všetky predpoklady. Trénerský štáb na čele s Petrom Oremusom postavil vyvážené mužstvo bez výraznejšej slabiny. Za spoľahlivou obranou chytá spoľahlivý brankár Rahm, pred ním korčuľujú štyri vyrovnané päťky. Mužstvo ovládlo základnú časť vďaka dominantnému záveru a nespomaľuje ani v play off. Rečou čísiel – vyhralo 14 z posledných 15 zápasov.

To sú dôvody, prečo Zvolen uspeje vo finále. Jeho súper má kvalitu i hlad po historickom titule, ale pod Tatrami sa budú musieť uspokojiť so striebrom.

Napokon, hokej je spravodlivý šport – ocení tých, ktorí túžia po úspechu a veľa pre neho urobia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Poprad