Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Naozaj popradské

Prečo Poprad? Lebo mal solídne vyskladaný káder už vlani a nebyť pandémie, pokojne s ním mohol mieriť najvyššie.

29.04.2021 10:34
Poprad, Foto: ,
Popradská radosť.
debata

Pred aktuálnou sezónou, keď nič nebolo isté, dokonca ani to, že sa začne vôbec hrať, ho ešte posilnil. Odišiel Martin Réway, prišli Marcel Haščák a Dávid Skokan. Ten, kto dlhodobo sleduje slovenskú extraligu, vie, že takéto podpisy signalizujú najvyššie ambície. Ligová tabuľka to len potvrdila…

O tom, že si pod Tatrami všetko sadlo, svedčí aj základná časť. Trio Haščák – Svitana – Skokan zaznamenalo 177 kanadských bodov. Suverénne najviac. A ak by chcel niekto tvrdiť, že ho stačí ubrániť, narazí na druhý útok Handlovský – Preisinger – Vandas. A potom tretí Livingston – Zagrapan – Tavi. Naozaj si niekto myslí, že oni nevedia dať gól?

Viete, čo je na popradskom mužstve najsympatickejšie? Že je naozaj popradské. Kostru tímu tvoria Popradčania. Ťahajú ho Popradčania.

SR Hokej TEL štvrťfinále 4 Nové Zámky Zvolen NRX Čítajte aj NÁZOR: Snaha sa vyplatí

„S Dávidom Skokanom, Marcelom Haščákom a ďalšími sme vytvorili partiu vekovo podobných hráčov. Taká sa už nemusí podariť, preto spravíme všetko, aby sme zvládli aj finále,“ vravel po šiestom semifinále autor víťazného gólu v predĺžení Dominik Kramár. Tiež srdcom Popradčan.

Vyhrať titul pre rodné mesto – v klubovom hokeji asi viac neexistuje. Pred finále o tom rozprávať určite nebudú, ale Haščák, Skokan, Svitana, Vandas, Matúš Paločko, Bjalončík, Kramár, Brejčák – a určite aj mladý Mešár z neďalekej Spišskej Belej – vedia, čo tým myslíme.

A na záver. Poprad už dvakrát vo finále bol. V sezóne 2005/2006 prehral tesne a bolestivo so Žilinou, o päť rokov nezvládol záver proti Košiciam.

Bol by v tom čert, aby to na tretí pokus nevyšlo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Poprad