Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Na obranu Livia Magoniho

Sú ľudia, ktorým občas nerozumieme. Hovoria veci, ktoré nechápeme. Uvažujú inak, preto im mnohé zazlievame. Ale v konečnom dôsledku sú pre všetky tieto vlastnosti, ktoré sú nám cudzie, takí úspešní.

26.03.2021 20:54
magoni Foto: ,
Livio Magoni, kouč Petry Vlhovej, na trati pred prvým kolom slalomu v Maribore.
debata (38)

Hovorím o Liviovi Magonim! A jeho rozhovore pre taliansky denník Corriere della Sera, v ktorom akože potopil Petru Vlhovú.

Prísť o taký kus popularity na pár riadkoch, to sa len tak nevidí. Ale nevadí, o to mu zrejme nejde. Ani o zbytočnú pozornosť, veď nemá pätnásť.

Magoni keď chce, dokáže rozčeriť hladinu. Konflikt je jeho revír.

Už v minulosti svojimi vyjadreniami nahneval Vlhovcov, Shiffrinovej klan neraz poslal kade ľahšie (mimochodom, vtedy Slovač nadšene híkala) a svoj jazyk si oprel aj o Laru Gutovú-Behramiovú. Nieže by niečo reálne proti nim mal, jednoducho taktika. Súboj sa začína v hlavách.

Magoni nie je žiadny tlčhuba. Dobre vie, čo vraví. Je niečo ako lyžiarsky José Mourinho. Odkazy ukrýva v kontroverzných vyhláseniach, no pravý význam jeho slov treba hľadať medzi riadkami.

Ten smerujúci na Liptov mohol znieť asi takto: „fajn, máš veľký glóbus, ale naša práca sa ani zďaleka neskončila. Stále môžeš byť lepšia. Oveľa lepšia. Tak mi opäť dokáž, že si diamant a nie žiadna žehlička.“

Alebo že profesionálne zázemie, na ktoré si on potrpí, na rodinných základoch len ťažko postavíte…

Možno to po finále Svetového pohára naznačoval aj Vlhovcom, ale tí – opojení veľkým triumfom – nevnímali. Tak to vytrúbil do sveta. To sa už prehliadnuť nedá.

Ľudia, ktorí poznajú Magoniho, o ňom vravia, že je veľmi prísny. Profík, ktorý nič neodflákne. Náročný na svoju lyžiarku, na tím, aj na seba.

Nová sezóna sa preňho začala už v Lenzerheide. A rozhovor pre talianske noviny môže byť prvou skúškou mentálnej sily Petry Vlhovej. Nebojte sa, zvládne ju! Nezaiskrilo to medzi nimi prvýkrát.

Napokon, v týchto dňoch sú spolu v Jasnej a riešia materiál na novú sezónu. To predsa niečo znamená.

Možno…

A možno je všetko úplne inak. Možno tentoraz naozaj prepálil. Až najbližšie dni ukážu, čo mali tieto talianske výstrely znamenať.

38 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni