Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Strieborné kľúče

Viac medailí ako účastí na šampionáte. Táto rovnica je znakom úspechu - v akomkoľvek športe.

21.02.2021 13:06
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová počas medailového ceremoniálu.
debata (1)

Ak ide o taký globálny fenomén ako alpské lyžovanie, šesť cenných kovov z piatich majstrovstiev sveta je famózny úspech.

Petra Vlhová má len 25 rokov, ale za sebou už rad legiend bielych svahov. Na jednu zlatú i bronzovú medailu a štyri strieborné viaceré z nich nedosiahli. Veď mať šesťkrát deň D na majstrovstvách sveta je fuška. Klobúk dole pred Vlhovou, všetka česť.

Z Cortiny d'Ampezzo si v sobotu domov priviezla dve striebra. V slalome patrí dlhodobo k najlepším, v alpskej kombinácii ukázala v kole superobrovského slalomu narastajúcu chuť po rýchlosti.

Zisk dvoch strieborných medailí z MS je pre Liptáčku veľkým povzbudením, ale nie prioritou. Na oslavy nie je čas. Namiesto nich ju dnes v Jasnej čaká tréning. Zajtra ďalší a v stredu už oficiálny vo Val di Fassa.

Slalom na MS aj so striebornou Petrou Vlhovou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová so striebornou medailou zo slalomu.

Dva zjazdy a superobrovský slalom v ďalšom dejisku Svetového pohára môžu veľa napovedať v slovensko-švajčiarskom boji o veľký krištáľový glóbus. Lara Gutová-Behramiová má formu ako hrom a chce od novembra prvej Vlhovej vypáliť rybník.

Momentálne je o niečo lepšia v rýchlostných disciplínach i v obrovskom slalome. Zverenka Livia Magoniho sa však môže oprieť o slalom, do konca ročníka ho pôjde štyrikrát. Najbližšie na domácej pôde v Jasnej.

Unavenú i motivovanú Slovenku čaká posledný mesiac. Najneskôr 21. marca bude všetko jasné. Vo finále Svetového pohára v Lenzerheide sa ukáže, či Vlhová zdvihne nad hlavu najprestížnejšiu lyžiarsku trofej. Kedysi si pri tomto cieli neprajníci ťukali na čelo. Teraz je glóbus bližšie ako kedykoľvek predtým.

Pomôžu jej dva strieborné kľúče nájsť cestu k lyžiarskej nesmrteľnosti?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #MS v lyžovaní 2021