Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

GLOSA: Podieľajte sa na hazarde, inak budete bez hokeja

Deti potrebujú vzory viac ako kritiku, hovorieval Albert Einstein. Preniesť jeho slová do praxe na Slovensku vyžaduje nadľudské úsilie.

01.02.2021 17:14
Steel aréna, kamera Foto: ,
Ilustračné foto
debata (2)

Ak si chce talentovaný hokejista pozrieť obľúbených hráčov v akcii, má smolu. Väčšinu zápasov domácej extraligy vysiela stávková kancelária prostredníctvom webu. Na prístup potrebujete nielen občiansky preukaz, ale aj aktívny tiket.

Zjednodušene povedané – podieľajte sa na hazarde, inak budete bez hokeja. Ide o pravidlo, nad ktorým sa najmä v súčasnej situácii, keď diváci nemôžu ísť na tribúny, zastavuje rozum. Detskému fanúšikovi tak zostávajú už len sporadické prenosy vo verejnoprávnej či súkromnej televízii. Alebo už ani tie nie?

Nedeľňajší zápas Slovan – Trenčín videli diváci pred obrazovkami len do polovice. Za predčasným ukončením signálu v druhej tretine sú spory domáceho klubu s Asociáciou profesionálnych hokejových klubov (APHK), ktorá v lete nahradila Pro-Hokej.

Slovan odmieta byť súčasťou nového zoskupenia. Má vlastného generálneho partnera, ktorý je konkurentom spomenutej stávkovej kancelárie. Spor vyrieši až právnická vojna, ale je zrejmé, že na situáciu dopláca priaznivec.

APHK si vytvorili kluby, pretože neboli spokojné s aktivitami Pro-Hokeja. Jeho šéf Richard Lintner sa teraz musí pousmiať, pretože práca novej akciovky vyznieva amatérsky. Kluby dostali od vlády peniaze, aby aj počas pandémie mohli pokračovať v sezóne – napriek tomu nie sú schopné doručiť hokej divákom.

Pred blížiacim sa play off, ktoré je tradične najsledovanejšou časťou sezóny, to nie je dobrá správa. Obom stranám napriek tomu zostáva dostatok času, aby situáciu vyriešili.

Treba už len veriť, že to neurobia pre vlastný osoh, ale predovšetkým v prospech fanúšika.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Asociácia profesionálnych hokejových klubov