Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Futbal zablúdil v bubline

Slovenským futbalistom evidentne chýba spätná väzba. Žijú v bubline, piaty zápas hrali bez divákov a sú odtrhnutí od reality. Asi neexistuje nik, kto by im od pľúc povedal, čo si myslí o ich "futbale".

15.10.2020 20:53
Eran Zahavi Foto: ,
Eran Zahaví strieľa prvý izraelský gól v Trnave.
debata (3)

Keby v stredu sedeli v hľadisku diváci, hneď by im bolo jasné, koľko bije. Na to, čo hrajú, sa nedá pozerať.

Hľadať po jednom z najhorších zápasov slovenskej histórie, o druhom polčase by sa to dalo pokojne tvrdiť, pozitívne pasáže, tvrdiť, že viac ako hodinu hralo mužstvo dobre, je strata sebareflexie i súdnosti. Aj keby to bola pravda pravdúca.

Po prvé, hrá sa deväťdesiat minút a po druhé, už v prvých piatich mal súper dve vyložené šance, potom ich spálil ešte aspoň päť, dva razy trafil žrď…

To, že Slováci viedli 2:0, bol dar z nebies, ktorý si nezaslúžili. Keď si z nich v Trnave robili dobrý deň Chorváti, dalo sa to chtiac-nechtiac prežiť, boli to finalisti MS. Teraz hrali s priemerným tímom, ktorý je v rebríčku FIFA nie náhodou na 93. mieste. Pátrajme v archívoch, toľko šancí si proti Slovákom na ich pôde možno nik neutvoril.

Hra nemá hlavu ani pätu, najmä defenzíva je na smiech, v budovaní tímu sa nepokročilo ani o piaď. Špekulovať o tom, ako by to bolo, keby hral Škrtel, vyznieva ako futbalová eutanázia.

Akoby bývalý kapitán len náhodou v jednom zápase teraz chýbal. Takže, vážení, Škrtel sa s reprezentáciou rozišiel pred dvoma rokmi, na krku má čochvíľa tridsaťšesť a keď mával na rozlúčku, nik ho ani neprehováral, aby ešte mužstvu pomohol.

Tréneri začínali tvoriť nový tím s krajšími zajtrajškami. To všetko je bezmála v troskách. Po takom výkone a po posledných prepadákoch, by ho ani výhra nad Izraelom nespasila. To by bola len splnená povinnosť bez fanfár. Ale o tom sa asi vo futbalovej bubline nehovorí…

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Liga národov #slovenskí futbalisti #izraelskí futbalisti