Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Výzva! Zn.: Súrne

Vaše mesto, krajina, ale aj celý kontinent sa nachádzajú v zložitej situácii. Niekde ešte len začínajú biť na polach, inde sú o týždeň či dva vpred.

17.03.2020 12:00
Parma, koronavírus Foto: ,
Koronavírus vyhnal športovcov zo štadiónov, hál, ľadových plôch...
debata

V stave zúfalstva…

Futbalové trávniky, ľadové plochy, tenisové dvorce, drevené palubovky alebo tartanové dráhy sú dnes prázdne. Preventívne, aby sa nákaza koronavírusom nemohla nekontrolovane šíriť ďalej.

Neznamená to však, že vašej práci, všetkému, čo ste dosiaľ vybudovali a dosiahli, v tejto chvíli chýba zmysel…

Vôbec nie.

Aj toto je váš čas, športovci!

Slovensko vás dnes môže vnímať viac ako kedykoľvek predtým. Potrebuje pozitívne vzory, osvojiť si myšlienku, že na konci strádania sa môže dostaviť pozitívny výsledok. Že niekoľkotýždňová obeta má zmysel.

V náročných časoch sa ľudia spravidla upínajú k lídrom. Zatiaľ čo sami strácajú vieru a pôdu pod nohami, od nich očakávajú silu a nádej. Koho iného budú nasledovať, komu uveria skôr, ako vám?

Ako Saganovi, ktorý po ťažkom páde v Alpách a obrovských bolestiach dokončil pred dvomi rokmi Tour de France. Či Chárovi, ktorý vlani so zlomenou čeľusťou bojoval o slávny Stanleyho pohár. Tóthovi, Vlhovej, Hamšíkovi alebo desiatkam bývalých skvelých hokejistov.

Žijeme v 21. storočí a svoje posolstvá nemusíte šíriť priamo v dave. Máme na to sociálne siete. Opakované výzvy, aby sme v týchto dňoch zostali doma a pri nevyhnutnom pohybe na verejnosti nosili rúška, budú vašim ďalším víťazným gólom. Nádej v slovách, že „spolu to dokážeme“, môže mať cenu zlata…

Toto je váš čas športovci…

Zn.: Súrne!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus