Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Druhá šestka? Katastrofa!

Futbalisti Trenčína nedávno rozdrvili Michalovce. Strelili im osem gólov.

09.03.2020 14:08
SR Futbal FL Trenčín príprava štart TNX Foto: ,
Tréning futbalistov AS Trenčín.
debata (4)

Uplynuli tri týždne, Zemplín sa ocitol v prvej šestke a Trenčín čaká živorenie v druhej. Prepadol na celej čiare v Zlatých Moravciach, ale nemôže všetko zvaliť na jeden zápas. Dlhodobá súťaž je spravodlivá a v nej boli úspešnejší iní.

Trenčanov nečaká nijaké terno. Hrať v prvej či druhej skupine, je obrovský rozdiel. Ako medzi päťhviezdičkovým hotelom a turistickou ubytovňou. Trenčín odišiel v rozbehnutej sezóne do futbalovej opozície ako strana po neúspešných voľbách a už nebude až do leta zaujímavý. Rozdelenie tabuľky má priniesť viac príťažlivých zápasov, takých, v ktorých o čosi ide. Ale reálne ich je rovnako veľa alebo málo, či sa súťaž rozdelí alebo nie.

V prvej skupine sa bude bojovať o titul, ale to Trenčanov nemusí trápiť. Na titul si nerobili zálusk a o ten tu ani nejde. Získa ho na 90 percent Slovan a ak ho ktosi ohrozí, môže to byť len Žilina. Michalovce na lídra strácajú 25 bodov. Kým sa súťaž skončí, tento rozdiel dramaticky narastie. Pred rokom bol štyridsaťbodový.

Slabšia skupina sa pohybuje nie na druhej, ale aspoň tretej a slepej koľaji. Návštevy sú biedne, zápasy skoro nikoho nelákajú, majú minimálnu marketingovú a mediálnu hodnotu. Neobjaví sa z nich už televízny prenos. Trenčín bol v základnej časti na obrazovke šesťkrát, Nitra dokonca sedemkrát… Kto nie je v elitnej skupine, akoby v slovenskom futbale ani nebol.

Hrať v slabšej šestke je hotová katastrofa. Trenčín si taký osud možno nezaslúžil, ale lepšie miesto si nevybojoval. Také sú pravidlá. Je to len jeden z dôvodov diskutovať o tom, či tento model súťaže je naozaj ten najlepší.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Fortuna liga