Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Jedna loptička (?)

Tri pokusy, tri nezdary. Všetky o chlp. Keď Slováci v roku 2018 zostali po domácej prehre 2:3 s Bosnou a Hercegovinou na prahu Svetovej skupiny Davisovho pohára, z Dominika Hrbatého sálali únava a obrovské sklamanie. Možno o rok, vravel.

08.03.2020 12:00
Andrej Martin Foto: ,
Andrej Martin odvracia loptičku Jiřímu Veselému.
debata

Ale nestalo sa. Do cesty sa mu postavila silná Kanada, ďalší výsledok 2:3 musel prijať s pokorou.

Do tretice všetko najlepšie však počas uplynulého víkendu neplatilo. Slovenskí tenisti v play off stroskotali dosiaľ na najpriechodnejšom súperovi. Česko takým bolo: Berdych so Štěpánkom sú dávno preč a ostatní – vrátane Veselého (64. v rebríčku ATP) – sú na antuke priemerní.

Bodka…

Po výsledku 1:3 je novembrové finále v Madride fuč. Ale asi to takto malo byť.

Slovenský mužský tenis dnes nemá lídra. V najlepšej stovke – na jej chvoste – má jediného hráča, ďalší prešľapujú za ňou. Gombos (109.), Kovalík (121.), Kližan (158.), Horanský (171.) aj Lacko (172.).

Tenisové derby Slovensko - Česko Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Český daviscupový tím sa teší z postupu na...

Pri všetkej úcte, lebo konkurencia vo svete je obrovská: s takouto vizitkou sa môžu Slováci prebojovať medzi absolútnu tímovú elitu iba zhodou okolností. To znamená: najprv potrebujú prijateľný žreb a potom optimálnu formu.

Žiadne výnimky, podmienkou sú oboje.

Hrbatý síce v sobotu v noci skľúčene tvrdil, že družstvo od postupu delila iba jedna loptička, no nebolo to tak. Nikto nevie, či by Gombos v rozhodujúcom zápase Rosola zdolal. Mohol, ale aj nemusel.

Pravda je však taká, že stačil jeden vydarený úder a dozvedeli by sme sa to.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Davisov pohár #slovenskí tenisti