Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Cibulkovej svet

Dnes už nie je úplne bežné, aby sa tenisti lúčili s kariérou tesne po dovŕšení tridsiatky. Napokon, v elitnej stovke je takých, ktorých vek sa začína trojkou, stále dosť.

13.11.2019 16:03
Cibulková 2014 Foto: ,
Vo finále Australian Open 2014 nestačila Dominika Cibulková na Li Na z Číny, i tak dosiahla najväčší úspech dovtedajšej kariéry.
debata

Medzi mužmi 29, v ženskom pavúku sedemnásť. Ak by Dominika Cibulková po Roland Garros definitívne neodišla z kurtov, bolo by ich viac. Na tú stovku zrejme stále mala.

Lenže najlepšia slovenská tenistka v histórii už nechce. Stratila motiváciu i chuť.

Vyhorela.

Áno, Cibulkovej sa vyčíta kadečo, máločo však súvisí s tenisom. Aj fakt, že s kariérou sa – na dnešné pomery – lúči predčasne, sa dá jednoducho vysvetliť. Okrem toho, že je to výlučne jej osobné rozhodnutie, treba pripomenúť ešte jednu vec.

Pozrite si kariéru Dominiky Cibulkovej v obrazoch Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Dominika Cibulková na začiatku kariéry na...

V kolotoči WTA to mala oveľa náročnejšie ako jej súperky. Lebo so 161 centimetrami sa hrá na kurte asi tak dobre, ako so 60-timi kilami ľadový hokej. Ak chcete niečo dosiahnuť, potrebujete svojmu fachu obetovať viac ako ostatní.

Mimochodom, jedinou nižšou hráčkou (o centimeter), ktorá je dnes v elitnej stovke, je Japonka Misaki Doiová. Niekdajšia rebríčková 30-ka je aktuálne na 80. mieste. A verte, že to je pozícia, z ktorej je na štvrtý flek – kde bola ešte nedávno Cibulková – neuveriteľne ďaleko.

Vraví sa, že ľudia musia obetovať úspechu sto percent. Ak je to pravda, potom platí aj iné – 161-centimetrová svetová hráčka potrebuje k povestnej stovke ešte niečo pridať.

V matematike neprípustné. V Cibulkovej svete áno.

VIDEO: Pozrite sa, ako 30-ročná Cibulková oznámila koniec kariéry.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková