Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Obrat v Budapešti

Ján Kozák v čase, keď slovenský tím úspešne dobýjal futbalovú Európou, vyhral deväť zápasov za sebou, zdolal Ukrajinu i Španielsko, pripomínal, že skutočná sila mužstva sa ukáže až potom, keď prídu aj prehry a neúspechy.

10.09.2019 10:33
debata
Slováci dobyli Budapešť Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Sektor hostí v Budapešti bol slovenský len...

Slováci zvládli, povedzme to mierne, veľkú nepohodu, ktorá na nich po zlyhaní s Chorvátskom doľahla. Súper ich vygumoval, ale už o tri dni si mužstvo poradilo v exponovanom a emotívnom zápase v Budapešti.

Pred ním všetko hralo do nôt Maďarom. Viedli tabuľku, doma viac ako rok neprehrali, v aktuálnej kvalifikácii zdolali Chorvátov i Wales. Lenže Slováci v pravej chvíli vytiahli svoj hlavný tromf. Majú kvalitnejšie mužstvo ako oni.

Po chorvátskej lekcii zvládlo ťažký reparát. Nedalo ambicióznemu súperovi šancu doma a zdolalo ho aj v pekelnej a nežičlivej atmosfére vypredanej budapeštianskej a­rény.

Hapalovi zverenci boli na zápas lepšie pripravení. Takticky i futbalovo. Vyšmykli sa z kvalifikačnej slučky, ktorá sa už-už nad nimi nebezpečne sťahovala.

Zápas začali opatrne, lebo vo vzduchu ešte stále cítili pušný prach po chorvátskej piatkovej kanonáde. Len pomaly sa obavy rozplývali, ale potom každú minútu rástlo ich sebavedomie, odolnosť i herná prevaha. Až sa napokon zápas dohrával v ich absolútnej réžii. Maďarov nepustili k slovu.

Po Budapešti nabral vývoj nové grády. Futbaloví básnici Chorváti padli v Baku. A Slováci dobyli Budapešť. Ešte nemajú nič v suchu, ale opäť zobrali osud do vlastných rúk. Ak všetko pôjde ako po drôtiku a podľa papierových predpokladov, už by im postup na šampionát nemal ujsť.

Ale, vážení, ruku na srdce: na čo sa v tejto divokej skupine dalo doteraz spoľahnúť!?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #maďarskí futbalisti #kvalifikácia ME 2020