Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Tenisové psycho

Ako cez kopirák. Serena Williamsová prehrala druhé finále US Open v rade a opäť zostala na štíte mladej a nebojácnej dobyvateľky. Pred rokom Naomi Osakovej, tentoraz Biancy Andreescuovej.

08.09.2019 12:18
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová počas finále US Open.
debata

Pravda, nebolo to úplne totožné finále. Zatiaľ čo pred dvanástimi mesiacmi pripomínalo psychologickú drámu, v sobotu to bol predsa len viac tenisový zápas. Ale akési psycho aj tak viselo vo vzduchu. Po prehratých výmenách hľadela Serena s kŕčovitým úsmevom do vzduchoprázdna, chvíľami pôsobila odovzdane – akoby jej to bolo fuk.

Ale nebolo…

Serena už nie je to, čo bývala – chladná mašina, ktorá súperky tlčie hlava-nehlava. Bez štipky zľutovania. Ako veľká, nemilosrdná šampiónka. Kedysi potrebovala na 21 grandslamových trofejí 25 finálových pokusov, teraz je jej bilancia o poznanie horšia. V ôsmich zápasoch o všetko sa radovala iba dvakrát. V posledných štyroch finále ju súperky doslova zmietli z kurtu.

Čím staršia, tým zrelšia? Samozrejme, že to všetko platí. Lenže Serena je dnes ženou – matkou – a jej život dostal nový rozmer. Svoju rolu prežíva emocionálne a zodpovedne nielen doma, ale aj na kurte. V takomto rozpoložení bojuje o rekordný 24. grandslamový triumf proti bezstarostným dievčatám, ktoré nemajú čo stratiť.

Serena je jednoducho pod obrovským tlakom a životné skúsenosti akoby hrali proti nej.

Či si ešte niekedy siahne na grandslamovú trofej, nevedno. Jej šanca však dramaticky klesá. Na začiatku ďalšieho roka – v Melbourne – bude mať 38 a Bianca Andreescuová, ale i ďalšie mladé hráčky, budú opäť o čosi lepšie.

Bianca Andreescuová je kráľovnou US Open Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu, s manželom...
debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Serena Williams #Bianca Andreescuová #US Open 2019