Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Good luck, Mr. Ramsay!

Na rovinu - konečné 9. miesto na domácom šampionáte nebol úspech. Ani fatálne zlyhania na konci zápasov proti Kanade či Nemecku nesvedčia o zrelosti na striedačke. A predsa je pokračovanie Craiga Ramsayho na reprezentačnej lavičke najlepšou správou pre slovenský hokej.

04.09.2019 12:50
Craig Ramsay Foto: ,
Kanadský odborník Craig Ramsay zostáva trénerom slovenských hokejistov.
debata (10)

Tento 68-ročný Kanaďan má všetko – odbornosť, autoritu a dôveryhodnosť. A predovšetkým je ochotný sa o svoje know-how podeliť. Podľa ľudí, ktorí s ním dva roky spolupracovali, by to robil aj 24 hodín denne, sedem dní v týždni – kedykoľvek je k dispozícii.

Z hokejového prostredia sa z času na čas ozývali hlasy, podľa ktorých Slovensko nepotrebuje zahraničného trénera. Máme vraj vlastný herný štýl, nášmu naturelu údajne najlepšie rozumie našinec, aj Šatana, Pálffyho, Demitru či Bondru sme si vychovali sami. Bez pomoci spoza oceánu.

Budíček!

Zlatá generácia dávno vyzula korčule, obliekla si saká a ratuje, čo sa dá. Výkladná skriňa, ktorá má rozbité okná a nebyť tradície o ktorú sa opiera, by sa bez nej rozpadla. Na cimpr-campr.

Hokej dnes používa univerzálny jazyk. Zámorská tvrdosť, slovenská hravosť či české šťastíčko – nič také neexistuje. Všetci sa snažia zachytiť najnovšie trendy – od Montrealu až po Moskvu.

TV Pravda: Prezident SZĽH Miroslav Šatan ozrejmuje voľbu Craiga Ramsayho ako staronového trénera hokejovej reprezentácie SR
Video

Avšak stále platí, že ak niekde hokeju naozaj rozumejú, tak potom v NHL. V najlepšej lige sveta. V súťaži, v ktorej sa Craig Ramsay pohyboval desiatky rokov.

Miroslav Šatan to dobre vie.

Ako sa mu napokon podarilo presvedčiť uznávaného experta z Ontaria, ktorý sa už chystal na dôchodok, nevedno. Ale to nie je podstatné.

Good luck, Mr. Ramsay!

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan #Craig Ramsay