Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Kozák ako kozák

Futbalisti PAOK Solún schytali od médií, čo sa do nich vošlo. Poškodili grécky futbal. Prehrali po kriminálnych chybách. Hanebne vypadli. Grécky majster na štadióne Toumba po víťazstve nad Slovanom smútil. A Slovan po prehre vyskakoval od radosti. To sú pohárové paradoxy.

30.08.2019 15:14
Ján Kozák, Foto: ,
Tréner Slovana Bratislava Ján Kozák ml. a otec senior - bývalý kouč slovenskej reprezentácie.
debata

Napokon platilo, že favorit si boj o postup prehral už pred týždňom v Bratislave. Laxným výkonom a lacným gólom v posledných sekundách. Slovanisti prežili v Solúne paľbu ako pri Verdune.

Súper na nich útočil a pálil zo všetkých pozícii a boli okamihy, keď pri belasých stáli všetci svätí a výborný Greif. Z futbalových kritérií nepresvedčivého favorita azda v ničom nezatienili. Ale oslavujú najväčší úspech vo svojej futbalovej päťročnici.

Spočiatku len zaskakujúci mladý tréner Kozák zvládol nielen súboj so Solúnom ako skúsený kozák. Zdá sa, že nejaké trénerské bunky zdedil po otcovi.

Slovan postúpil do skupiny Európskej ligy Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Radosť lavičky Slovana Bratislava po postupe do...

Jeho zverenci v oboch zápasoch ukázali veľké odhodlanie a obetavosť. Úspech postavili na dobrej defenzíve, ešte aj všetky ich góly vybavili obrancovia. Pre klub z Tehelného poľa mali cenu troch miliónov eur. Toľko zinkasuje za postup do skupiny Európskej ligy.

Góly, ktoré dal v odvete, oberali gréckeho suveréna o nádej. Vždy mu chvíľu trvalo, kým sa opäť zmobilizoval do novej ofenzívy. Do stopercentnej pohody sa už do konca nedostal.

Slovan celý zápas postupoval. PAOK sa napriek zavše drvivej prevahe ani na minútu neocitol v postupovej pozícii. Pravda, bratislavský tím prešiel o povestný chlp. Ale zaslúžene.

V Solúne sa tešil, hoci podľahol. Možno sa v skupine konečne dočká aj radosti z víťazstva. Ani v jednom z dvanástich doterajších stretnutí si ju nikdy nevychutnal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #ŠK Slovan Bratislava #PAOK Solún