Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Masová skúška záloh

Také masové skúšanie futbalová reprezentácia ešte nezažila. V minulosti zopárkrát zaskočil za áčko ligový výber alebo Kozák na Gibraltár povolal takisto hráčov zo širšieho kádra (to bolo vtedy fiasko!).

09.06.2019 15:49
Slovensko, Jordánsko, jedenástka Foto: ,
Slovenská jedenástka pred zápasom s Jordánskom.
debata

Tentoraz mal Hapal v tíme všetky esá, ale posadil ich na lavičku. Proti Jordánsku si zahralo sedemnásť futbalistov, ale je otázka, či sa niekto z nich objaví v základnej zostave v Baku.

Preto je o generálke na Azerbajdžan ťažko hovoriť. Hapal viedol do piatku národné mužstvo štyri razy a vždy bol pod tlakom. Stretnutia mali prívlastok kvalifikačné, nešlo o fazuľky, ale o body.

Konečne mohol skúšať. A s minimálnym rizikom, že nezíska očakávané víťazstvo. Užil si to stopercentne. Po prvom polčase síce jeho chlapcom tieklo do kopačiek, ale malá búrka v šatni a súper vyčerpaný ramadánom priniesli po prestávke strelecké eldorádo.
Triumf Slovákov nad Jordáncami Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Sokoliar so sokolom sťahovavým pred zápasom...

Tréner potrebuje vidieť v akcii nových adeptov. Toto však zavše vyzeralo ako trochu samoúčelné defilé Hapalových detí z niekdajšej dvadsaťjednotky. V takejto zostave sotva ešte niekedy Slováci nastúpia.

Absenciu opôr vysvetlil tým, že si po náročnej sezóne potrebujú oddýchnuť a nachystať sa na ťažký zápas. Viaceré z nich však už zopár týždňov nijaký zápas nehrali, možno by ich práve koncentrácia na stretnutie a ostrejší jeden polčas s prijateľným súperom vrátili do tempa a vyšších obrátok.

Maďari si so súperom, ktorý má najmä doma povesť nepríjemného tímu, bez väčších problémov poradili. Mal by to zvládnuť aj Hapalov tím. Vyššia kvalita je na jeho strane a azda sa po pauze prejaví aj futbalový hlad.

S Jordánskom to bola masová skúška záloh v mierových podmienkach. V Baku sa chystá neľútostná bitka. Už s oporami.

TV Pravda: Bývalí futbaloví reprezentanti Ján Pivarník a Dušan Tittel v ďalšej časti relácie Týždeň v športe hodnotia štart Slovákov do kvalifikácie ME 2020 a hovoria aj o ich postupových šanciach:

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #názor #skúška #Michal Zeman #slovenskí futbalisti #kvalifikácia ME 2020 #myslím si