Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Sagan hral aj o svoju budúcnosť

Peter Sagan v nedeľu večer vyhral to, o čom dlho sníval. Spôsobom, o ktorom mnohí pochybovali. Štýlom, ktorý musel všetkých uchvátiť.

11.04.2018 19:14
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan v cieli v Roubaix.
debata (14)

Dlažobná kocka je krásny suvenír. V cyklistickom svete nemenej vzácny, ako tri zlaté kovy z majstrovstiev sveta, ktoré už má svojej zbierke. Sagan však na velodróme získal viac, ako nesmrteľnosť na Kráľovnej klasík. Slovák hral v Roubaix aj o svoju budúcnosť.

Keď viac ako 50 kilometrov pred cieľom zatlačil do pedálov, zrejme ani nedúfal, že tam vpredu sa nájde niekto, kto bude ochotný s ním spolupracovať. V cyklistike sa totiž druhé miesto príliš nenosí a v osobnom súboji so Saganom to na víťazstvo len málokomu vydá.

Tentoraz to však bolo inak. Na čele sa našiel pretekár, ktorý v Saganovi nevidel iba „diabla“, ako ostatní – rozpoznal v ňom aj „anjela“. Dillier ponuku na spoluprácu prijal a líder Bory sa mu za to odvďačil.

Pekelník Peter Sagan v Roubaix Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan v cieli Paríž - Roubaix.

Aj keď Sagan po pretekoch tvrdil niečo iné – je zrejmé, že ak by chcel, tak by sa po celodennom úniku unaveného Švajčiara striasol. Ale nespravil tak, džentlmenskú dohodu na spoluprácu dodržal a Dilliera (dráhového špecialistu!) doviedol až na velodróm.

Sagan v nedeľu večer vyslal do budúcnosti jasný signál, že spojenectvo s ním nemusí byť iba na škodu, ale aj na osoh. V Roubaix zariskoval a spravil dobre.

Už čoskoro sa mu to môže vrátiť.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Paríž - Roubaix