Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Víťazstvo vôle

Odvážnemu šťastie praje. Slovenskí hokejisti boli v stredu odhodlaní, nebojácni a súdržní. Vďaka správnemu mentálnemu nastaveniu a kusisku potrebného šťastia - bez neho sa v športe uspieť nedá - sa postarali o obrovské prekvapenie na úvod olympijského turnaja.

15.02.2018 06:00
ZOH 2018, hokej, Slovensko - Rusko, fanúšik Foto: ,
Skupinka slovenských fanúšikov na zápase Slovensko - Olympijskí športovci z Ruska.
debata

V zápase s Rusmi neboli herne lepší a nemali puk dlhšie vo svojej moci. Napriek tomu sa tešili z víťazstva. Cenného aj zaslúženého. O výsledku totiž nerozhodujú len mená na súpiske a individuálne schopnosti jednotlivcov. Často je dôležitejší kolektív a vôľa. Vôľa po víťazstve.

Dôležitý prvý gól strelil Ölvecký, vyrovnávajúci Bakoš a víťazný bombou od modrej obranca Čerešňák. K výhre však prispeli všetci hráči, ktorí zasiahli do zápasu. Spolu s nimi i realizačný tím. Zachoval chladnú hlavu, nepodľahol panike a nedovolil to ani hráčom. Ramsay s Jánom Lašákom sa neunáhlili, nestiahli po dvoch rýchlych góloch z ľadu brankára Konráda, a ten sa im za to odvďačil viacerými výbornými zákrokmi.

Netreba si teraz nahovárať, že slovenskí chlapci sa razom zaradili medzi favoritov turnaja. Treba ostať korčuľami na zemi a s pokorou sa pripraviť na ďalší náročný duel. Už v piatok skoro ráno narazí partia okolo kapitána Tomáša Surového na Američanov. Tí nečakane zakopli so Slovinskom a o to bude ich motivácia uspieť vyššia.

Zverenci Craiga Ramsayho získali v stredu dôležité sebavedomie i skúsenosť. V ďalších zápasoch s nimi musia čo najlepšie naložiť a využiť ich vo svoj prospech. Čím lepšiu pozíciu v skupine si utvoria, tým vyššia bude ich šanca prebojovať sa do štvrťfinále.

Ani v ďalších zápasoch nemusia byť lepší. Ak vyhrajú – silou vôle a kolektívu – získajú si fanúšikov definitívne na svoju stranu.

ZOH 2018: Hokejový zápas Slovensko - OŠR Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Brankár Branislav Konrád oslavuje víťazstvo nad...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Pjongčang 2018 #Olympijskí športovci z Ruska