Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľkolepý návrat do Vegas skončil fraškou. Tréning v meste hriechu trval len 8 minút

Prvý tréning na piatkovú Veľkú cenu Las Vegas bol prerušený v piatok nadránom už po ôsmich minútach červenými vlajkami. Tréning po chvíle čakania nebol reštartovaný.

17.11.2023 07:48
Ferrari Carlos Sainz Foto:
Monopost Carlosa Sainza po nepríjemnom kontakt s kanálom.
debata (3)

Formula 1 sa po viac ako štyroch desaťročiach vrátila do Las Vegas na nový mestský okruh, ktorý je druhým najdlhším v kalendári tohto ročníka F1.

Prvý tréning, ktorý začal ešte vo štvrtok miestneho času, však dlho netrval. Už po ôsmich minútach sa objavili žlté vlajky. Pilot Ferrari Carlos Sainz odstavil svoj monopost na najdlhšej rovinke.

Najskôr to vyzeralo, ako technický problém. Ale opakované zábery ukázali, že Sainzovi sa síce vypol motor, ale predchádzala tomu veľká rana v spodnej časti vozidla. Poškodený monopost má po prvej skúške nového okruhu aj Esteban Ocon.

667597541 Čítajte viac O Schumacherovom stave sa nevie takmer nič. Niečo vám ukážeme, avizujú tvorcovia nového dokumentu

Podľa Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) sa uvoľnil poklop kanála. Nie je to po prvýkrát, čo sa niečo podobné stalo na mestskom okruhu. Spodná časť formuly generuje obrovský prítlak, ktorý dokáže vytiahnuť nedostatočne uzatvorený poklop kanála.

FIA po krátkom tréningu uviedla, že prišlo k zlyhaniu betónového rámu kanála. Organizátori tak museli skontrolovať všetky poklopy na viac ako šesť kilometrov dlhom okruhu. Piloti stihli odjazdiť maximálne púť okruhov.

Modelky, cyklistka i hudobníčka. Krásky jazdcov F1 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Max Verstappen (Red Bull) - Kelly Piquetová....
3 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Veľká cena Las Vegas