Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pozerali sa smrti do očí. Hororová nehoda na rely, na divákov sa nekontrolovane rútil Fín

Piatkový program Stredoeurópskej rely, ktorá sa v týchto dňoch koná na cestách v Nemecku, Česku a Rakúska, musel byť kvôli dramaticky vyzerajúcej nehode a neposlušným divákom zrušený.

28.10.2023 07:10
817052666 Foto:
Auto fínskeho pretekára Esapekku Lappiho pred nebezpečne vyzerajúcou nehodou.
debata

Na rýchlostnej skúške číslo päť tvrdo havaroval fínsky jazdec Esapekka Lappi. Poškodenie jeho vozidla bolo tak fatálne, že pre neho Stredoeurópska rely skončila.

Len centimetre pritom chýbali od toho, aby mala nehoda tragické následky. Pri trati totiž stálo niekoľko fanúšikov, ktorí len tak tak stihli pred nekontrolovane sa rútiacim autom uskočiť. Pozrite si nehodu na videu:

Nehoda na šumavskej ceste.

Po hororovo vyzerajúcej nehoda našťastie nikto neutrpel vážnejšie zranenia. Kvôli neposlušným divákom však neskôr organizátori zrušili druhú polovicu piatkového programu a celkovo šiestu skúšku.

Stredoeurópska rely sa v piatok presunula z Nemecka do oblasti českej Šumavy. Pri premiére MS na českých cestách však svetových pretekárov čakali ťažké cesty, ktorých náročnosť zvyšovalo aj nepriaznivé počasie. Najhoršie skončil Fín Esapekka Lappi.

„Pravým zadným kolesom som narazil do stromu, potom ľavým predným do ďalšieho a roztočili sme sa. Keď som sa dotkol brzdového pedálu, začal som sa po trati kĺzať a vyleteli sme z cesty,“ opísal incident Lappi, ktorého cituje isport.cz.

Formula, ilustračná Čítajte viac Viacerí toľko ani nezarobia! Jazdci sú v šoku, F1 im drasticky zvýšila maximálnu pokutu

Médiám potvrdil, že je po nebezpečne vyzerajúcej nehode v poriadku. „Len mám trochu opuchnutý členko z toho, ako som a buchol do ochrannej klietky,“ uviedol.

Do nehody patrilo fínskemu pilotovi v priebežnom poradí tretie miesto. No rely sa po rozbití auta pre neho skončila. „Podvozok by mohol byť v poriadku, ale myslím, že motor je na tom zle.“

Tesne pri ceste, kde sa auto Fínovi vymklo kontrole, postávalo niekoľko automobilových priaznivcov. Viacerí z nich si prejazd z ostrej zákruty natáčali na mobilné telefóny. A len zázrakom sa nikomu nič nestalo.

Katar, F1 Čítajte viac Koľko zarábajú jazdci F1? Berie najviac staronový šampión? Rozdiely sú priepastné aj medzi kolegami

Nasledujúca šiesta rýchlostná skúška nakoniec bola po prejazde niekoľkých automobilov kvôli neposlušným divákom úplne zrušená.

„Na rely fandí veľké množstvo divákov a bohužiaľ niektorí z nich aj napriek pokynom organizátorov nedodržali bezpečnostné pokyny a stáli na mieste, kde ohrozovali seba aj jazdcov,“ uviedol šéf komunikácie českej časti závodu Tibor Alföldi.

Modelky, cyklistka i hudobníčka. Krásky jazdcov F1 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Max Verstappen (Red Bull) - Kelly Piquetová....
debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #Stredoeurópska rely #Esapekka Lappi