Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po telefonáte to prehodnotil. Barichello sa k Schumacherovi nedostal, Massa prehovoril o návšteve

29. decembra 2023 uplynulo presne desať rokov od od lyžiarskej nehody v Meribele, po ktorej sedemnásobný šampión Formuly 1 Michael Schumacher upadol do 250-dňovej kómy.

04.01.2024 20:10
72950495 Foto:
Michael Schumacher a Rubens Barrichello mali komplikovaný vzťah v tíme aj súkromí.
debata

Z tej sa prebral, no odvtedy sa o jeho zdravotnom stave neustále špekuluje.

Jeho bývalý kolega z Ferrari Rubens Barrichello uviedol, že sa ho po nehode snažil navštíviť, no po telefonáte od „Schumiho“ tímu sa to rozhodol prehodnotiť.

„Zavolal som jeho rodine s tým, že by som ho chcel navštíviť,“ povedal v podcaste pre Flow. „Povedali mi, že tým by som nikomu nepomohol a bol by som veľmi smutný z toho, čo by som uvidel,“ spomína jazdec. "Pochopil som, že to nebol ten správny čas.

Michael Schumacher Čítajte viac Mrazivý a nepoznaný detail o záchrane Michaela Schumachera: Osudové tri minúty

S jeho rodinou som sa stretol snáď tisíckrát a vždy sa ich snažím zahrnúť láskou a podporou," dodal Brazílčan, ktorý mal so Schumacherom počas rokov 2000 – 2005 veľmi zložitý vzťah, od rivalov pri pretekoch až po kolegov z jedného tímu, ktorí sa navzájom rešpektujú a mimo Formuly majú korektné vzťahy.

Schumacherova žena Corinna sa po nehode manžela stala ochrankyňou jeho súkromia. Spravuje jeho majetky, časť ich rodinného sídla prerobila na domácu nemocnicu, kde sa o Nemca stará 15 doktorov.

Iba málo ľudí má možnosť navštíviť motoristickú legendu. Barrichellovi sa to doposiaľ nepodarilo, no bývalý jazdec a kolega z Ferrari Felipe Massa Michaela navštívil. Ani on však nepodpísanú dohodu o zachovaní mlčanlivosti neporušil.

„Bol som ho pozrieť, ale myslím, že je na mieste rešpektovať Corinnino rozhodnutie,“ povedal Barrichellov krajan Massa pre podcast Fala Galvao.

Keď dostal otázku, či je šanca, že by sa Schumacherov stav zlepšil, odpovedal: „Ak by sa udiala nejaká zmena k lepšiemu, myslím, že už by sme o tom vedeli.“ Massa napriek tomu stále verí, že Nemcov stav sa zlepší.

Najpopulárnejší športovci na instagrame Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Aj keď špičkoví športovci zarábajú milióny,...
debata chyba
Viac na túto tému: #formula #F1 #Felipe Massa #Michael Schumacher #Rubens Barrichello