Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kubica môže stihnúť novembrovú VC Brazílie

Manažér tímu formuly 1 Lotus Renault Daniel Morelli oznámil, že pilot ich tímu Poliak Robert Kubica sa ešte v tomto roku môže po ťažkom zranení vrátiť do kokpitu a absolvovať poslednú Veľkú cenu sezóny, ktorá sa uskutoční 27. novembra v Brazílii.

14.06.2011 18:13
Robert Kubica Foto:
Zdravotný stav Roberta Kubicu sa zlepšuje.
debata

Kubica sa vážne zranil 6. februára pri nehode na pretekoch rely Ronde di Andora v talianskej Ligurii. Jazdec tímu Lotus Renault GP bol za volantom vozidla Škoda Fabia, ktoré sa v pravotočivej zákrute doslova napichlo na zvodidlá na ľavej strane cesty. Poliakovi hrozila dokonca amputácia ruky, ale lekári mu ju zachránili. Po operácii absolvoval intenzívnu rehabilitáciu a v súčasnosti už tvrdo trénuje, aby sa vrátil do pôvodnej fyzickej kondície.

Robert Kubica utŕžil zraneniny hlavne na pravej... Foto: www.fakt.pl
Robert Kubica Robert Kubica utŕžil zraneniny hlavne na pravej ruke. Stále má na nej viacero jaziev.

„Najdôležitejšie je jeho pravé rameno, na ktorom mal niekoľkonásobné zlomeniny. Od stavu hornej končatiny závisí aj jeho návrat do tímu a na štart pretekov F1. Mal aj zlomenú nohu, ale tá sa zahojila veľmi dobre a momentálne ho už netrápi. Všetci veríme, že sa objaví na štarte ešte v tejto sezóne. Najpravdepodobnejší je jeho návrat na Veľkej cene Brazílie koncom novembra,“ vyhlásil Daniel Morelli.

Robert Kubica už údajne skúša jazdu na simulátore, podľa výsledkov testov na ňom bude môcť lepšie skonkretizovať dátum svojho návratu.

debata chyba