Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kubicu čakajú ďalšie operácie. Talianske úrady preverujú nehodu

Zdravotný stav vážne zraneného poľského pilota formuly 1 Roberta Kubicu sa zlepšuje. Čakajú ho však aspoň dve ďalšie operácie zlomenej ruky.

08.02.2011 17:33
Robert Kubica Foto:
Robert Kubica.
debata

„Podľa lekárov je všetko v norme, vrátane zápalu. Už v pondelok bol schopný rozprávať sa s lekármi a rodinou. Lieky ho otupujú, na podnety však reaguje úplne normálne. Informácie o svojom zdravotnom stave prijal pokojne a je pripravený zabojovať o čo najskorší návrat,“ uvádza sa vo vyhlásení tímu Lotus-Renault, za ktorý Poliak súťaží v F1.

„Vo štvrtok by mu mali lekári stabilizovať zlomeniny pravej nohy a ramena. Po ďalších troch, štyroch dňoch bude nasledovať operácia lakťa.“ Kubica bude v nemocnici ešte dva či tri týždne. Potom sa rozhodne o ďalšom postupe liečby a rehabilitácii.

Dvadsaťšesťročný Poliak sa zranil pri nehode na pretekoch rely Ronde di Andora v talianskej Ligurii, kde štartoval za volantom vozidla Škoda Fabia. Kubicov spolujazdec Jakub Gerber neutrpel žiadne zranenia a z auta vyšiel po vlastných.

Talianske úrady už začali vyšetrovať jeho nedeľňajšiu nehodu a zabezpečili vozidlo. Vyšetrovatelia majú v pláne vypočuť aj Gerbera, ktorý skritizoval bezpečnostné opatrenia pri pretekoch rely. „S autami, ktoré nemajú zabezpečenú prednú časť, by sme nemali súťažiť,“ uviedol s tým, že Kubicovo vyprostenie z trosiek auta trvalo príliš dlho. Na mieste totiž nemohol pristáť vrtuľník a záchranná akcia sa pretiahla na dve hodiny. „Záchranka bola na mieste hneď, rovnako ako hasiči, ale museli čakať na ďalší voz, pretože nemali hydraulické nožnice,“ dodal.

debata chyba